Allikevel har sesongen slett ikke utelukkende vært en opptur for 23-åringen.

Og det er det flere årsaker til. Blant annet handler det om sportslige nedturer på banen. Som at Larvik Håndballklubb ikke klarte å ta seg til tidenes første «final four» i Champions League. Og at landslaget i VM røk ut allerede i kvartfinalen.

– Det har kanskje vært min beste sesong noensinne, men samtidig har det ikke akkurat vært det beste året for norsk håndball, sier årets spiller i Larvik Håndballklubb.

– Det aller kjipeste med sesongen var allikevel at Thea ble skadet. Da fikk også jeg en knekk. Hun kommer garantert tilbake, men vi vet begge det er en tøff vei. Hva hun nå må gjennom. Det føles veldig urettferdig, fortsetter Nora, vel vitende om at tvillingjentene har hatt godt over gjennomsnittet med skader for en karriere allerede.

Og ennå er de altså bare 23 år.

Overlegen på ØP-børsen

Nora kom selv tilbake fra en kneskade på slutten av forrige sesong. I 13/14 har hun vært med på alt. Sammen med Linn Jørum Sulland og Linn-Kristin Riegelhuth Koren har hun spilt samtlige 40 kamper på ØP-børsen denne sesongen. Før kveldens sluttspillfinale mot Byåsen har hun sanket 41 baller. Nestemann på listen er Gro Hammerseng-Edin med 27.

At Mørk passerte det tallet allerede i januar illustrerer hvor overlegent best ØP mener hun har vært denne sesongen. Hun har også fått to av lagets seks 3-baller, og hun har fått baller i 25 av 40 kamper. Hun er LHKs beste i både Champions League og i serien, samtidig som hun er toppscorer på begge de to arenaene.

I sesongen 13/14 har det kort og godt blåst frisk Nora-vind.

– Jeg føler selv jeg har gjort det bra, og er stolt av comebacket. Målet har vært at folk skulle merke at jeg var tilbake, sier Nora.

– Og kneet har jeg hele tiden hatt fremgang i. Samtidig har sesongen belastningsmessig vært mye på mine prinsipper.

Kan bli enda bedre

Etter kveldens kamp venter en liten pause på vinnerskallen fra Oslo, før nye oppgaver venter med landslaget i juni. Den pausen går hun inn i med en etterlengtet følelse.

– Det er deilig å kunne kjenne at man faktisk trenger litt fri. Det er en følelse jeg ikke har hatt på en stund, sier keiva.

Sesongen som i dag blir tilbakelagt mener hun fort kunne sett annerledes ut.

– Vi var uheldige med trekningen i hovedrunden i Champions League, samtidig som vi fikk skader på Thea, Issa og Cecilie. Da ble det vanskelig. Men jeg håper og tror laget blir styrket neste år.

Utelukker ingenting

Med to år igjen av kontrakten er det ingen umiddelbare fare for at LHK skal miste sin juvel med det første. Men Nora legger allikevel ikke skjul på at klubben må matche hennes egne ambisjoner også i fremtiden.

– Jeg trives godt i Larvik, men det kommer til et punkt der en må tenke på seg selv. Og jeg vil være i en klubb som ønsker å vinne Champions League, og ikke bare sier de vil det. Den klubben kan være Larvik også i fortsettelsen, men jeg er heller ikke så hjemmekjær at jeg nødvendigvis må spille for en klubb i Norge for alltid, sier hun.

– Samtidig er det mye jeg selv fremdeles kan forbedre på banen. Jeg føler jeg er blitt en bedre utgave av meg selv denne sesongen, men håper og tror at jeg kan utvikle meg enda mer, avslutter årets overlegent beste LHK-spiller.

Nora Mørk

Født: 05.04.1991.

Tidligere klubber: Bækkelaget, Aalborg, Njård.

Landskamper/mål:

31/204 (ungdomslandslaget)

27/126 (juniorlandslaget)

31/108 (A-landslaget)

Meritter: EM-gull (2009) og VM-gull (2010) med juniorlandslaget. EM-gull (2010) med A-landslaget. CL-gull (2011) med LHK.

Årets spiller i Larvik HK 13/14.