For de fleste er advent ensbetydende med ventetiden. Men for Kari Mette Johansen er ventetiden over – onsdag åpner EM.

– Det er godt å være i gang, sier Kari Mette Johansen.

Tirsdag hadde jentene sitt første pressetreff før det hele kastes i gang. Og som vanlig, interessen rundt jentene er upåklagelig. I løpet av en liten halvtime hadde landslagssjef Marit Breivik hele 11 intervjuer med forskjellige medier.

Noen av jentene er mer populære enn andre, og har lista full av journalister som håper å få det lille eksklusive. Men svarene og spørsmålene er stort sett de samme uansett hvem som spør.

Minst press

Larviks hurtigtog Kari Mette Johansen var en av dem som opplevde minst jag. Men etter at hun har løpt et par nasjoner i senk, blir nok trykket rundt henne et helt annet.

– Greit å være litt i fred i starten, smiler 29-åringen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I 12 dager skal jentene være i feriebyen Ohrid, som ligger vakkert til ved Ohrid-sjøen, både den største innsjøen på Balkan og den dypeste med sine 288 meter på det dypeste. På andre siden av sjøen ligger Albania. Både gruppespillet og hovedrunden spilles her. Semifinaler og finale går i Skopje.

– Vi har rukket å gå en tur langs stranden og det ser veldig fint ut her. Selv om det ikke akkurat er høysesong for sol og bading akkurat nå, sier hun.

Men for jenter med velutviklete shopping-gen er det alltid muligheter. Uansett hvor de er i verden.

– Det var vel ikke akkurat mine favorittbutikker her, men det har da blitt litt julepynt, sier Kari Mette til ANB.

Spenst

Tirsdag formiddag var jentene og trente i kamphallen. Og det er viktig for dem å få følt hall og ikke minst underlag på kroppen.

– Underlaget her passer oss veldig bra. Det er litt svikt i gulvet, og for oss som har mange lette og spretne jenter, er det en fordel. Vi får litt drahjelp i satsen, sier Kari Mette.

– Men jeg er glad vi ikke skal møte vertsnasjonen Makedonia her. Det er en veldig intim hall, og publikum sitter helt innpå spilleflaten. Det kommer til å bli et sinnssykt trykk her når de spiller, sier Kari Mette, som tidligere har spilt i Makedonia.

– Larvik har spilt i Makedonia tidligere. Men da i Skopje. Jeg aldri vært i Ohrid før, sier hun.

Møter Spania

Onsdagskvelden er Spania første motstander for Norge. Et lag som kan spille uforutsigbart, men som Norge bør slå lett. Og som de har god kontroll på, gjennom grundig analyser av videoteamet.

– De spiller ofte veldig offensivt i forsvar, men i de siste kampene har vi sett at de også behersker 6-0-forsvaret, som vi også benytter oss av, sier Mia Hermansson Høgdahl, som har lært spanjolene å kjenne ned til minste detalj.

– De er et velspillende lag, sier hun.

I dag kan jentene lade opp til kamp med lett trening eller andre ting.

– Alle har vi individuelle behov. Noen slapper av, andre går en tur, noen igjen har behov for å snakke med lagets psykolog Anne Marthe Pensgaard. Poenget er at når kampen blåses i gang er vi alle klare. Til å vinne, sier Kari Mette Johansen.

På jakt etter mer edelt metall. (ANB)