Klare for det store steget i LHK

Skrekkblandet fryd: Vilde Johansen (t.v.) og Sofie Heide Lund har takket ja til kontrakt med LHK. Trener og sportssjef Ole Gustav Gjekstad er full av lovord når det gjelder jentene som nå tar skrittet fra rekruttlaget. ? Sofie har stor fart og et godt skuddrepertoar, mens Vilde er en robust spiller som har de fysiske forutsetningene som skal til, sier Gjekstad. (Foto: Mats Grimsæth)

Skrekkblandet fryd: Vilde Johansen (t.v.) og Sofie Heide Lund har takket ja til kontrakt med LHK. Trener og sportssjef Ole Gustav Gjekstad er full av lovord når det gjelder jentene som nå tar skrittet fra rekruttlaget. ? Sofie har stor fart og et godt skuddrepertoar, mens Vilde er en robust spiller som har de fysiske forutsetningene som skal til, sier Gjekstad. (Foto: Mats Grimsæth)

Artikkelen er over 5 år gammel

Les også:

DEL

Siden Kristine Duvholt Havnås og Lene Lilleviks glansdager har det vært tynt med lokale jenter på LHK. Neste sesong er imidlertid to staværinger inne i A-lagsvarmen.

– Det er både innmari stort og veldig fjernt på en gang. Vi har drømt om dette så lenge at det nesten ikke har gått helt opp for oss ennå, sier kantspiller Sofie Heide Lund (19) og strekspiller Vilde Johansen (18).

Etter å ha gått gradene fra moderklubben Stag, via Larviks rekruttlag, er jentene fra neste sesong klare for enda større oppgaver. Da venter A-lagsspill med de aller beste i LHK-drakta.

– Vi er vant til å trene mye begge to, men fra nå av kommer likevel alt til å bli helt annerledes. Hovedfokuset nå vil være håndball og bare det. Nå satser vi alt, sier jentene, mens de ser utover tomme tribuner i Arena.

At tredjeklassingene ved Thor Heyerdahl til høsten selv skal stå akkurat på denne banen når håndballsesongen blåses i gang igjen, er ennå fjernt for Vilde og Sofie. De husker ennå godt da de som småjenter fulgte de mange LHK-stjernene fra tribunen.

– Mitt store forbilde var Heidi Flaatnes, minnes Vilde.

– Hun var så innmari tøff!

De fem siste sesongene har ikke én eneste larviksjente som har spilt eliteseriehåndball for LHK. Mari Døvle var siste kvinne ut, men hun ga seg etter 07/08-sesongen. At nåløyet opp til de aller beste er svært trangt, hersker det liten tvil om.

– Vilde og Sofie har fått tilbud om kontrakt først og fremst fordi vi mener de kan bli gode nok. De må få tid, men jentene har vist at de holder et bra nivå, sier Ole Gustav Gjekstad.

– Samtidig er det et viktig signal, både innad og utad, at det kommer opp noen spillere gjennom vår rekrutteringssatsing, legger LHKs trener og sportssjef til.

De to nykommerne kan se tilbake på noen både tøffe og lærerike år på rekruttlaget. Men selv om utallige styrkeøkter og løpeturer nå har betalt seg i form av A-lagskontrakt, legger verken Vilde eller Sofie skjul på at de har gått noen runder med seg selv.

– Det er en veldig stor avgjørelse. Da jeg først fikk spørsmålet om å starte på rekruttlaget, var jeg usikker på om jeg var klar for å ta steget og satse så hardt. De samme rundene har jeg gått nå, forteller Vilde ærlig.

Også Sofie, som i likhet med Vilde scoret sine første mål i Stag-drakt, har jobbet hardt de siste årene på rekruttlaget.

– Satsingen krever innmari med tid og energi. Det er hard jobbing, men alt er verdt det, sier venstrekanten med et stort smil.

Kollega Vilde nikker samtykkende.

– Noen økter er det bare 100 prosent vilje som gjør at en kommer seg gjennom. Det er da det gjelder å tenke på målene og hvor du skal, så kommer motivasjonen av seg selv.

Og det trengs når prioriteringene kan føles harde. Jentenes russefeiring blir nok ikke helt som medelevenes, men for Vilde og Sofie handler det om å gjøre det beste ut av situasjonen.

– Det er klart det kan være kjipt å si nei til jentekvelder og andre ting, men det er noe som hører med. Akkurat det valget gjorde jeg for mange år siden og da kan jeg ikke tenke på det hver gang det dukker opp noe annet, sier Vilde.

Nå har de to Stavern-jentene planene klare før sesongstarten til høsten. Da starter en ny tilværelse for tredjeklassingene.

– Jeg har allerede jobbet en god stund for å bli sterkere og tyngre. Det blir det første målet mitt. Så får jeg prøve å finne meg til rette på laget og få så mye spilletid som mulig, sier Sofie.

For strekspilleren Vilde er første skritt på veien å gjøre seg ferdig med opptreningen etter at leddbåndet røk i januar.

– Jeg har ikke spilt håndball siden januar, men til høsten skal jeg være tilbake for fullt.

– Ekstra gira etter et altfor langt avbrekk, forsikrer Vilde Johansen.

Artikkeltags