Larviks hemmelige hjelper

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Kjetil Kristoffersen fra Horten skal hjelpe LHK til seier på 17. mai.

DEL

Dette er mannen som skal sette Larvik-spillerne i stemning til å nedkjempe seierssikre København-jenter. Kjetil Kristoffersen fra Horten bruker enkle midler for å overbevise Larvik om at en håndballkamp ikke er så alvorlig.

E-cupfinale FC København - Larvik, søndag 17. mai

Kjetil Kristoffersen har en fortid som trener for FK Larviks damelag, og skapte seg et godt ettermæle for måten han ledet jentene på. Nå er trenergjerningen historie, og Hortensmannen gjør det godt som eventguru og som sjef i sitt eget forlag, Publicom.

Larvik-trener Bøhn har møtt Kristoffersen ved flere anledninger, og mener han kan justere hodene på spillerne før den viktige bortekampen.

Kristoffersen selv derimot, ønsker å dempe sin egen rolle.

- Jeg vil ikke overvurdere min jobb her, sier Kjetil Kristoffersen og ber innstendig om at hans inntreden i laget blir tonet ned.

- Disse jentene er så profesjonelle, og verdens letteste gjeng å snakke til. Jeg prøver bare å sette en liten spiss på det hele, sier han og snakker lett og ledig en stemning han ønsker å sette dem i;

- Målet er å prestere maks akkurat i den kampen. Da handler det om å finne det rette fokus og om å glede seg til det som skal skje, sier Kristoffersen.

Han «hjalp» Sandefjord Håndball de siste ukene da 1. divisjonstilværelsen så uunngåelig ut, og var også innom Follo i forkant av opprykkskampene mot Fram.

Nå har han vært på besøk hos Larvik HK en fem, seks ganger. Både før seriefinalen mot Byåsen, og i forkant av sluttspillet.

- Jeg var og snakket med dem før hjemmekampen mot København også. Karl Erik syns det er greit, og det er bare hyggelig å komme med små velmente råd til en så disiplinært gjeng, sier han.

Han skryter av spillernes motivasjon og prestasjoner år etter år, og vet at de er i stand til å reise seg om kampbildet skulle utvikle seg til det andre lagets fordel.

- Jeg håper larvikfolk ser hvilke fantastiske prestasjoner de gjør. Sett på bakgrunn av budsjettet er det en utrolig prestasjon at de slår de danske lagene som har langt mer å rutte med, sier Kristoffersen.

På selveste nasjonaldagen skal larvikjentene igjen representere norsk håndball i utlandet.

- Det er så mange mennesker, ikke bare i Larvik, som er så stolte av dem. Dette blir litt Norge mot Danmark, og hvis de skjønner det kan dette gi dem et ekstra lite puff og frigjøre energi, sier Kristoffersen og sverger til tanken om at en håndballkamp ikke nødvendigvis er så farlig.

- Også har de et fantastisk utgangspunkt. Uansett kampscenario vil de være med i kampen. Derfor tror jeg også de klarer det, sier Kristoffersen som høster stor anerkjennelse hos LHK-jentene.

Artikkeltags