Lover en frosk i 2013

Kvekk, kvekk: Karoline Dyhre Breivang lover scoring på en frosk i 2013. Første mulighet til å innfri nyttårsforsettet kommer i ettermiddag når Flint kommer på besøk i Arena. (Arkivfoto: Mats Grimsæth)

Kvekk, kvekk: Karoline Dyhre Breivang lover scoring på en frosk i 2013. Første mulighet til å innfri nyttårsforsettet kommer i ettermiddag når Flint kommer på besøk i Arena. (Arkivfoto: Mats Grimsæth)

Artikkelen er over 5 år gammel

Karoline Dyhre Breivang tar sats, stiger til værs og dunker ballen i mål bak en forfjamset målvakt. | Kampen ender 40-21 | | Les også:

DEL

Det får du oppleve i 2013 om 32-åringen klarer å holde nyttårsforsettet sitt.

LHK-spilleren med hele 268 landskamper er ikke fremmed for å tegne seg på scoringslisten. 438 mål har det blitt i landslagsdrakt, mens hun på 328 kamper for LHK har notert seg for 704 fulltreffere.

Hvor mange, om noen, av disse som har kommet etter frosk, er uvisst. Trolig er det ingen. For «Karo» er som kjent mye mer kjent for stegskuddet sitt. I 2013 lover hun imidlertid én ting.

– Målet er å score på én frosk. Om scoringen kommer på klubb- eller landslag er ikke så farlig, smiler hun. Da ØP tok turen innom LHKs trening torsdag, den første i 2013, var dét det nærmeste vi kom et nyttårsforsett blant de spillerne vi spurte. I tillegg til at Pernille Wibe hadde ambisjoner om å gjøre det enda bedre på skolefronten. For assistent Tor Odvar Moen er imidlertid forsettet for dette året krystallklart.

– Jeg skal ned i under 10 i handicap, slår han fast, og som leser behøver du vel ikke være veldig årvåken for å forstå at han da snakker om sin andre store lidenskap ved siden av håndball – golf.

– Jeg lå mellom 9,1 og 9,9 i 2011, men har 10,9 nå. I år skal jeg ned igjen, sier Moen, som registrerte hele 105 runder i golfbox i fjor.

Mens Moen ikke akkurat har sesong for å oppfylle forsettet nå, kan Breivang allerede i dag huke av årets mål. De nybakte cupmesterne tar nemlig imot Flint til lokaloppgjør i Arena i ettermiddag.

Etter å ha rykket opp i 2010, debuterte tønsbergjentene med 8.-plass i eliteserien sesongen etter, mens det ble 7.-plass i fjor. For øyeblikket ligger hvittrøyene på den utsatte 10.-plassen som vil gi kvalifisering om fortsatt spill på toppnivå. Klubben mønstrer tidligere LHK-spillere som Marianne Iversen, Ellen Marie Folkvord, Emily Stang Sando og Camilla Bach. Dessuten finnes Sulland-søster Randi i Flints rekker. Dagens kamp markerer starten på en seriemaraton for Larvik HKs del. Hele syv oppgjør skal klubben gjennom i januar, altså nesten en tredel av alle seriekampene denne sesongen. I tillegg «tjuvstarter» altså LHK Champions Leagues hovedrunde siste helgen denne måneden, etter at hjemmekampen mot Randers måtte flyttes på grunn av delfinalen i Melodi Grand Prix helgen etter. Med andre ord: Nok av muligheter til å oppleve en Karo-frosk.

Artikkeltags