Malm Frafjord klar for tre år

Marit Malm Frafjord, Gro Hammerseng og Tina Stange

Marit Malm Frafjord, Gro Hammerseng og Tina Stange Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Onsdag formiddag ble endelig strekspilleren Marit Malm Frafjord helt klar for Larvik HK.

DEL

Ryktene gikk en stund, så ble interessen og dialogen bekreftet fra begge parter og til slutt har man altså fått signatur på papir som sier at Frafjord skal kjempe for Larvik HK de neste tre sesongene.

- Det er veldig godt å ha det på plass og vite hvor man skal være de neste årene, sier en fornøyd Frafjord.

Larvik eneste mulighet

Trønderjenta har spilt for Viborg siden 2010, men har vært skadeplaget i akillessenen siden februar og ikke kunnet spille. Da hadde hun nettopp blitt kvitt en skulderskade som holdt henne ute av VM i Serbia.

I mars ble det klart at hun og Viborg kom til å skille lag ved sommertider og siden har Larvik HK jobbet for å sikre seg landslagsspilleren.

- Jeg kommer til et lag med mange gode spillere som jeg kjenner fra før og en klubb som satser i Champions League. Jeg følte det var på tide å flytte til Norge og da var Larvik eneste mulighet når man fortsatt vil lykkes i Champions League, sier strekspilleren.

Spilleklar i oktober

Sportssjef og hovedtrener Ole Gustav Gjekstad er naturlig nok fornøyd med å få avklart signeringen av Viborgs tidligere kaptein, men må smøre seg med litt tålmodighet før hun er klar for spill igjen.

- Går det veldig bra så kan hun bli spilleklar i oktober kanskje, tror Gjekstad som mandag bekreftet at polske Alina Wojtas blir en del av Larvik-stallen neste sesong også.

Med Frafjord på plass får han enda en sterk forsvarsspiller i midtforsvaret, som nå begynner å ta form for alvor.

- Marit faller nok fort inn i klubben, og målet mitt er at hun skal bli en enda bedre håndballspiller. Bedre enn noen gang, sier Larvik-treneren.

Vinnermentalitet i laget

Frafjord selv har forventninger til at hun nå kommer inn i en helprofesjonell klubb med et godt støtteapparat og gode fasiliteter.

- Jeg er glad for å få spille med dette laget de neste sesongene.

Hun har tidligere kun slått Larvik HK sporadiske ganger. En gang med Byåsen og deretter med Viborg i Champions League.

- Det som har slått meg fra tidligere er at de har en stor vinnermentalitet og rutine i laget.

Artikkeltags