Nei, Gjekstad går ikke av

Ole Gustav Gjekstad, til venstre, og assisterende trener Tor Odvar Moen

Ole Gustav Gjekstad, til venstre, og assisterende trener Tor Odvar Moen Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

LHK slo Skarphedin 41-8 i 3. runde i NM.

DEL

Ole Gustav Gjekstad sa tidligere i dag litt spøkefullt at hans tid som Larvik-trener er over, hvis det skulle skje et håndballmirakel i Bø i kveld. Mirakelet uteble, og Gjekstad beholder jobben skulle vi tro

Jentene fra Larvik slo Skarphedin 41 - 8 etter å ha ledet 22 - 5 til pause.

Dette var hva Gjekstad sa tidligere i dag:

Larvik stiller med hele stjernegalleriet mot 3. divisjonslaget Skarphedin i Gullbringhallen i tredje runde i cupen i kveld. Ole Gustav Gjekstad mener hans tid som Larvik-trener er over, hvis det skulle skje et håndballmirakel i kveld.

Larvik mangler Tina Stange, Nora Mørk, Gro Hammerseng, Olga Medvedeva og Cecilie Leaganger. Ellers kommer alle stjernene til Bø for 3. runde-kampen i NM.

- Vi stiller med alle jentene som er spillbare, sier Ole Gustav Gjekstad.

Det betyr at Skarphedin får bryne seg på spillere som Tonje Larsen, Linn-Kristin Riegelhuth, Karoline Dyhre-Breivang, Kari Mette Johansen, Linn Jørum Sulland, Lene Rantala, Katja Nyberg og Tine Rustad Kristiansen, for å nevne noen.

- Det blir en spennende kamp. Men jeg håper ikke det blir spennende sportslig. Taper vi denne kampen, må treneren gå av, sier Gjekstad, som i tillegg til å være trener, også er sportssjef i Larvik.

GIR HUNDRE PROSENT

Han tror det betyr mye for en liten klubb som Skarphedin å få besøk av Larvik, og håper det blir en fin ramme rundt kveldens kamp.

- Jeg håper det kommer litt folk for å se på. Vi har forskjellige erfaringer med 3. runde-kamper. Noen steder er det veldig liten interesse, mens andre steder blir det en folkefest. Jeg er spent på hvordan det blir i Bø, men vi skal i alle fall gjøre det vi kan for å lage fest, sier Gjekstad, som bruker Skarphedin-kampen som en oppladning mot lørdagens Champions League-møte med danske Viborg.

- Vi spiller for å være best mulig rustet til kampen mot Viborg, og vi går på banen for å vinne med flest mulig mål. Vi kommer ikke til å legge så mye taktisk i dette, men det er en del ting vi skal igjennom. Som regel er vi flinke til å forberede oss til kamp, og vi skal forberede oss på samme måte til denne kampen, sier Larvik-treneren.

Vestfold-laget står med full pott etter fire kamper i eliteserien, til tross for at prestasjonene har variert innledningsvis i sesongen.

- Lørdagens kamp mot Viborg blir på en måte årets første pekepinn på hvordan vi ligger an. Vi er spente på hvor vi står, sier Gjekstad.

- STOR OPPLEVELSE

I Bø gleder man seg til håndballfesten, men Skarphedin-trener Andreas Fragåt kan ikke se for seg at cupbomben smeller i Gullbringhallen.

- Jeg ser ikke den komme, nei, smiler Fragåt, som påpeker at hele laget ser fram til å få Larvik-stjernene på besøk.

- Vi ser på kampen som en stor opplevelse og vi gleder oss, selv om våre jenter er litt nervøse for å møte spillere av dette kaliberet. Vi skal prøve å spille vårt spill og gjøre så godt vi kan, sier Fragåt.

Skarphedin har ikke satt seg noe mål for hvor mange scoringer de kan levere.

- Jeg har sett litt på tidligere resultater fra 3. runde-kamper med Larvik, og det har blitt scoret alt fra fem til 15 mål på dem. Jeg vet ikke om jeg skal sette noen målsetting, men scorer vi opp mot 10, skal vi nok være godt fornøyde, sier treneren.

Omtrent halvparten av laget består av lokale jenter, mens de andre jentene går på høgskolen i Bø.

- Vi har et veldig ungt lag, og det blir gøy for jentene å kjenne litt på nivået. En kamp mot Larvik betyr mye for klubben med tanke på motivasjon, rekruttering, og også økonomisk, sier Fragåt.

ETTERSPØRSEL

Sportslig leder i Skarphedin håndball, Lars Jørum, mener det er stas å få besøk av verdens beste håndballklubb.

- Det sier seg selv at dette er stort, og det kommer til å bli kjempeartig. En slik kamp betyr mye for en liten klubb som Skarphedin. Det blir som at Barcelona hadde kommet til Sandvoll for å spille fotballkamp, mener Jørum.

Gullbringhallen tar rundt 500 tilskuere, og Jørum tror og håper på full tribune.

- Vi må tro at det kommer en del folk på kampen. Blir det ikke full hall nå, blir det aldri full hall, sier han.

Også trener Fragåt tror og håper på mye folk i morgen.

- Det håper jeg inderlig. Det har blitt jobbet godt rundt, og det er stor etterspørsel om kampen, sier Fragåt.

Skarphedin har vunnet tre av tre kamper i 3. divisjon så langt, og målet er å kjempe om opprykk denne sesongen. Laget har tre fellestreninger i uken.

- Vi har ikke satt oss noen klar målsetting, men mange av jentene har sagt at de vil opp en divisjon. Vi skal være med i toppen, så får vi se hvordan det går, sier Andreas Fragåt.

STORFINT BESØK: 3. divisjonslaget Skarphedin ønsker Larvik velkommen til Gullbringhallen i kveld. Fra v.: Trener Andreas Fragåt, Lena Flate Lund, Hanna Fjeld, Kristin Syvertsen, Margrethe Tufte, Nina Haugen, Cathrine Kabbe, Rikke Skaug, Tonje Langen, Kristine Koslung. Spillere som skal spille mot Larvik, men som ikke er med på bildet: Anne Haugen, Marie Forberg, Sunniva Leikvoll, Silje Larsen og Tonje Kyllo.

Artikkeltags