Larsen har spilt stabilt og godt og vist at hun nå har overtatt mye av sjefsrollen etter Gro Hammerseng har tatt en landslagspause.

Også tre andre norske spillere kom på stjernelaget: Katrine Lunde Haraldsen, Kristine Lunde og Marit Malm Frafjord.

En dronning og to ess er borte siden OL-festen. Men de norske håndballjentene blir likevel laget å slå i EM.

Verdenscupfinalen søndag var spennende i 13-14 minutter. Så giret Norge ned og seilte fra et ungt og uferdig dansk lag. 7-7 ble 18-10 ved pause og 30-18 til slutt

Dermed vant «nye» Norge alle sine fem kamper i turneringen. Gjennomsnittsmarginen ble 8,6 mål.

Norge være på vei mot et hattrick i titler. Supertrippelen - OL-, EM- og VM-gull på rappen - er det bare Danmark som har maktet. Det skjedde i 1996 og -97 i Anja Andersens praktperiode.

Nå har faktisk Norge sjansen til å kopiere bragden. Neste år er trolig Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Gøril Snorroeggen klare for VM-spill i Kina.

I tillegg er resten av troppen et år mer rutinert. Else-Marthe Sørlie Lybekk får vi dessverre ikke se mer, men i trioen Heidi Løke, Isabel Blanco og Marit Malm Frafjord er det mye kvalitet.

Trøbbel

Verdenscupen ga flere svar:

1: Norges bredde er sterk. I EM får Tonje Larsen mye ansvar. Norges største utfordring ligger i å løfte scoringsfrekvensen fra bakspillerne. Men sitter det norske forsvarsspillet (to bautaer er borte i Hammerseng og Sørlie Lybekk), kan laget langt på vei løpe seg til et nytt gull. Ingen slår Norge på fysikken, og det er ofte mange slitne bein den siste helgen i et mesterskap. Med keeper Katrine Lunde Haraldsen på laget er den jobben i de beste blekkspruthender.

2: Flere nasjoner kommer svekket til EM etter OL. Russland er mest ille ute, og det må skje mye i den troppen før de er gullkandidat. Frankrikes ferske lag holder ikke mål helt i toppen.

3: Romania var en stor skuffelse i verdenscupen. Men det er trolig at de får tilbake nesten hele sitt stjernegalleri til EM. I så fall er det Norges hardeste utfordrer i mesterskapet.

Bonus

Triumfen i verdenscupen ga ikke bare seier nummer 17 på rad for de norske håndballjentene. Etter 30-18 mot Danmark ramlet også en god bonus inn.

Pengepremie på 435.000 kroner tilfalt vinneren. Taperen Danmark fikk halvparten for sin annenplass. (ANB-NTB)