Nyberg legger trolig opp

Kan være slutt: Katja Nyberg er trolig ferdig som håndballspiller til sommeren. En trøblete skulder gjør at 32-åringen ikke klarer å levere på banen. (Arkivfoto: Peder Torp Mathisen)

Kan være slutt: Katja Nyberg er trolig ferdig som håndballspiller til sommeren. En trøblete skulder gjør at 32-åringen ikke klarer å levere på banen. (Arkivfoto: Peder Torp Mathisen)

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Hjemkomsten fra Danmark har blitt alt annet enn det Katja Nyberg så for seg.

Den trøblete skulderen sørger trolig for at 32-åringen legger opp ved sesongslutt.

Før fjorårssesongen vendte Katja Nyberg og hennes daværende samboer Gro Hammerseng snuta mot Larvik. Etter én sesong i Slovenia og fire i Danmark var Nyberg tilbake i Larvik.

Samtidig gjennomgikk hun sin andre skulderoperasjon. Etter det har den finskfødte stort sett oppholdt seg i treningsstudioet fremfor på parketten. Foreløpig uten særlige resultater.

- Det ser mørkt ut, innrømmer 32-åringen.

- Skal jeg bli bra nok i skuldra må det nok et mirakel til.

Dermed går det trolig mot slutten av karrieren for jenta som før 98/99-sesongen som 18-åring kom til Larvik fra svensk håndball, som en tenkt erstatter for Tonje Larsen som hadde skrevet under for danske Viborg.

- Jeg håper fremdeles på at mirakelet vil skje, men jeg har begynt å gi opp håpet, innrømmer Nyberg, som forstår at ikke Larvik-ledelsen står klare med penn og ny kontrakt så lenge hun ikke kommer seg på banen.

Hennes nåværende avtale går ut til sommeren.

- Jeg må prestere for å få ny kontrakt, og det får jeg ikke gjort fra restitueringsrommet. Nå kan jeg ikke dra til med mer enn et par skudd før jeg er ute i x antall uker. Da har jeg ikke noe på en håndballbane å gjøre, medgir hun, og forteller at det ikke er aktuelt å søke lykken i andre klubber.

For Katja er det nemlig bare Larvik som gjelder, også utenfor banen.

- Hva som vil skje videre når kontrakten går ut, og hvis jeg ikke blir bra, er usikkert. Jeg har nemlig ikke helt funnet ut hva jeg vil drive med etter håndballkarrieren. Men jeg er åpen for det meste. Det eneste jeg vet er at jeg ikke vil flytte fra Larvik.

Nyberg avviser ikke en fremtidig rolle i klubben.

- Men kanskje kan det være greit med et par år utenfor håndballen først. Jeg har rett og slett ikke rukket å tenke så mye på det.

- 2001 ble Nyberg norsk statsborger. Dermed har hun kunnet bidra til to EM-gull og ett OL-gull etter landslagsdebuten mot Frankrike i mars det året.

Da Larvik Håndballklubb i fjor vår gikk til topps i Champions League, var det imidlertid med Nyberg i en statistrolle.

- Hjertet mitt er jo i klubben, men rent personlig er det en litt annen følelse å vinne når en ikke har kunnet bidra på banen, innrømmer hun.

- Men kommer jeg meg ikke på banen igjen, får jeg bare fortsette å bidra med det jeg kan utenfor, for eksempel med å spre litt godt humør. Om vi skulle vinne Champions League igjen, vil det nok imidlertid ikke være derfor. Men det er i hvert fall et lite bidrag.

Nyberg mener hun er heldig som uansett kan se tilbake på en lang og fin karriere.

- Og det eneste jeg angrer på, er at jeg ikke vendte tilbake til Larvik på et tidligere tidspunkt, avslutter hele Larviks Katja ¿ som i kveld nok en gang må følge lagvenninnene fra tribuneplass.

Levanger står for øvrig på motsatt halvdel i Arena.

Artikkeltags