Nytt tvillingpar på vei til LHK?

På vei til LHK?: Stabæk bekrefter at Larvik HK har vært i kontakt med dem angående tvillingene Sanna og Silje (med ryggen til) Solberg. Her fra møtet med Kristine Bille og Larvik HK i Skienshallen i januar. (Foto: Mats Grimsæth)

På vei til LHK?: Stabæk bekrefter at Larvik HK har vært i kontakt med dem angående tvillingene Sanna og Silje (med ryggen til) Solberg. Her fra møtet med Kristine Bille og Larvik HK i Skienshallen i januar. (Foto: Mats Grimsæth)

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Larvik Håndballklubb har forhørt seg om Stabæks Silje og Sanna Solberg.

Neste sesong er kanskje ikke Nora og Thea Mørk det eneste tvillingparet i Larvik HK. Om kort tid vil Ole Gustav Gjekstad presentere to-tre nye spillere. Stabæk-søstrene Silje og Sanna Solberg kan fort være blant disse.

Larvik Håndballklubbs trener Ole Gustav Gjekstad vil riktignok ikke bekrefte noen navn, men forteller altså at to, muligens tre, spillere vil bli presentert om kort tid.

– Blant disse er det en keeper og en venstrekant, nøyer Gjekstad seg med å si.

Samtidig bekrefter daglig leder i Stabæk håndball Hilde Jøtun Bråthen til Østlands-Posten at Larvik Håndballklubb har vært i kontakt med dem angående tvillingene Silje og Sanna Solberg. Keeper og venstrekant.

– Det skjedde for en 14 dagers tid siden. Både Silje og Sannas kontrakter utgår til sommeren, forteller hun.

Dermed burde 2+2 være 4. Men da ØP kom i kontakt med Sanna Solberg i går ettermiddag, avkreftet hun at hun eller søsteren hadde vært i kontakt med Gjekstad. Så er spørsmålet om det svaret bare var en finte, eller om Gjekstad faktisk har to andre jokere i hatten sin.

Uansett trengs det nye fjes. Etter at Sara Breistøl gikk ut og fortalte at hun legger opp ved sesongslutt, og Kari Mette Johansen fulgte opp med å fortelle at hun er gravid, har LHK hatt behov for å finne en ny venstrekant ved siden av Thea Mørk. Johansen har i tillegg vært skadet lenge, og det er usikkert om og når hun kommer tilbake til håndballen neste sesong.

På keeperplassen hersker det fremdeles litt usikkerhet. Lene Rantala vil riktignok fortsette i minst ytterligere én sesong, men Cecilie Leganger teller på knappene og vurderer å legge fantomredningene på hylla etter siste kamp denne sesongen.

Det er uansett lite fremtidsrettet å stå med to målvakter på 37 og 44 år, og det er trolig det LHK og Gjekstad nå tar konsekvensen av.

1990-fødte Silje og Sanna Solberg spiller altså for øyeblikket for Stabæk, klubben som nylig mistet Stine Bredal Oftedal til fransk håndball, men som stadig produserer nye talenter. Laget kjemper om medalje i eliteserien denne sesongen og har spilt seg frem til NM-finale de to siste årene.

Venstrekanten Sanna Solberg har åtte kamper for det norske A-landslaget, mens keeper Silje står oppført med 23 kamper med flagget på brystet. Begge har i tillegg en drøss ungdoms-, junior- og rekruttlandskamper. Silje var dessuten en del av den norske troppen som tok EM-sølv i desember.

Tiden vil vise om Nora og Thea Mørk får tvillingselskap neste sesong. Det eneste som er sikkert foreløpig, er at Solberg-søstrene ikke løper ut på Arena-parketten i kveld når LHK tar imot Oppsal. En kamp du kan følge på ØP Nett.

Artikkeltags