– Positivt for interessen i byen

Viktig: Katja Nyberg mener det er viktig for den lokale interessen at LHK har noen spillere fra egen by i troppen. (Arkivfoto)

Viktig: Katja Nyberg mener det er viktig for den lokale interessen at LHK har noen spillere fra egen by i troppen. (Arkivfoto)

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

– Jentene er på ingen måte i mål. De har mye å jobbe med, men den store innsatsen både Vilde og Sofie har lagt ned har nå gitt dem muligheten til å prøve seg i det «voksne livet».

Det sier Katja Nyberg, tidligere LHK- og landslagsspiller. Hun har fulgt jentene tett som trener for rekruttlaget det siste året, og ser med glede på at to larviksjenter nå er klar for A-stallen.

– Med tanke på hvor mye det krever å spille på A-laget, ville det vært unaturlig om det til en hver tid var mange lokale jenter med. Samtidig tror jeg det er viktig både for byen og den lokale interessen med larvikspillere på laget, sier Nyberg.

Hun gir jentene ros for den store treningsvilligheten. At overgangen neste sesong likevel blir stor, er den tidligere toppspilleren imidlertid ikke i tvil om.

– Vilde og Sofie har jobbet veldig seriøst over lang tid. Nå kommer på mange måter belønningen. Men nå vil det bli mye nytt. De må nok blant annet forvente seg langt tøffere tak på treningene enn det de er vant til.

Treneren har følgende råd til de to nykommerne:

– Vær tålmodige, grip de sjansene dere får og gjør som Ole Gustav sier.

– En blir verken sterkere eller raskere over natta, men utviklingen vil komme. Nøkkelordet er tålmodighet. For Nyberg er Sofie og Vildes opprykk til A-stallen et positivt signal overfor arbeidet som gjøres på rekruttlaget.

– Det er fint for de yngre spillerne å se at det faktisk er mulig å bli hentet inn i A-stallen, sier Katja Nyberg.

Artikkeltags