Riegelkruttet er tørt igjen

Ensom majestet: Linn-Kristin Riegelhuth Koren er LHKs desiderte måldronning gjennom tidene. De to årene hun spilte med Heidi Løke måtte hun imidlertid gi fra seg tronen, men nå troner hun igjen øverst på målstatistikkene.

Ensom majestet: Linn-Kristin Riegelhuth Koren er LHKs desiderte måldronning gjennom tidene. De to årene hun spilte med Heidi Løke måtte hun imidlertid gi fra seg tronen, men nå troner hun igjen øverst på målstatistikkene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Linn-Kristin Riegelhuth Koren troner igjen på toppen av målstatistikkene.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Til nå har LHKs mestscorende gjennom tidene også flest nettsus av alle i Champions League – uansett lag.

«Linka» har vært synonymt med scoringsgaranti i LHK helt fra hun signerte for klubben i 2002. I fire sesonger fra 04/05 var hun toppscorer, med 06/07-sesongen som et vanvittig høydepunkt. 221 seriemål, en rekord Heidi Løke for øvrig tangerte i fjorårssesongen, og 75 fulltreffere i mesterligaen ble fasiten for den keivhendte oslojenta det året.

Da Heidi Løke signerte før 08/09-sesongen var det imidlertid duket for tronskifte. Nå var det sandefjordjenta som ble måldronning. I sesongen de fikk sammen før «Linka» dro til Danmark, stoppet Riegelhuth Koren på 195 seriemål, mens Løke prikket inn 216. Sesongen etter var de toppscorere for hvert sitt lag, Løke i Larvik og «Linka» i København.

I fjor var de igjen lagvenninner. Men mens Løke altså tangerte Riegelhuth Korens rekord i antall seriemål, i tillegg til å bli toppscorer i Champions League med 99 mål, nøyde den keivhendte seg med 86 seriemål, hvilket ga en 27.-plass på oversikten over mestscorende i eliteserien. Det hører dog med til historien at da Linn-Kristin returnerte til sin hvite nummer 11-trøye, hadde både Linn Jørum Sulland og Nora Mørk i mellomtiden etablert seg på høyresiden i laget.

Nå er «Linka» tilbake på toppen. Som klubbens mestscorende både i serien og i Champions League. I mesterligaen topper hun faktisk målstatistikken uansett lag etter to spilte kamper.

Rigelhuth Koren ønsker imidlertid selv ikke å si så mye om disse tallene – verken årets eller de foregående sesongers.

– Dette er ikke noen jeg går rundt og tenker på. Jeg funderer ikke mye på det som var i fjor eller for fire år siden. Jeg jobber med det som gjelder nå, sier hun.

Den, etter hennes sedvanlige standard, målfattige sesongen i fjor, ønsker hun ikke å spekulere noe særlig om.

– Jeg synes jeg bidro for laget også i fjoråret. Om jeg eller andre scorer er ikke så viktig. Nå har jeg en rolle som både målscorer og tilrettelegger, og det trives jeg med, fortsetter den nygifte, som i mesterligamøtet mot Podravka forrige helg viste god treffsikkerhet fra syvmeteren.

Seks av seks straffer prikket hun inn.

– Det er gøy å ha god uttelling på straffer for man vet at det ikke alltid kan være ett hundre prosent på dette. Straffekast er som andre gode sjanser viktig å sette, og det handler litt om dyktighet og litt om tilfeldigheter, mener den målhungrige.

For søndagens motstander Krim Ljubljana er kroatiske Andrea Penezic foreløpig toppscorer i Champions League. Hun står oppført med 15 mål så langt.

PS: Heidi Løke har scoret 33 mål på fem kamper for Györ, og er med det nummer fem på målstatistikken i Ungarn. I Champions League har hun notert seg for åtte fulltreffere så langt.

Artikkeltags