Gå til sidens hovedinnhold

Sandra Toft svulmet opp og mistet synet på flyet

Artikkelen er over 6 år gammel

LHK-keeperen ble livredd, men fikk god hjelp på sykehuset.

Larvik Håndballklubb startet hjemturen fra Champions League-kampen i Polen lørdag morgen. Fra Warszawa gikk første flyetappe til København. Halvveis tok imidlertid hjemreisen en dramatisk vending.

– Plutselig begynte det å svi og brenne over hele kroppen, samtidig som jeg svulmet opp. Og så forsvant synet. Jeg ble livredd, og det tror jeg også lagvenninnene mine ble, forteller Toft til Østlands-Posten søndag ettermiddag.

Glad for kort flytur

Synet kom ifølge målvakten tilbake etter et par-tre minutter. Ved ankomst København sto så helsepersonell klare på flyplassen og ventet. Toft ble kjørt til sykehus, men ble skrevet ut senere på kvelden.

– På sykehuset kunne de ikke si noe sikkert om hva som hadde skjedd. Men jeg ble gitt noen medisiner, og etter hvert som jeg ble bedre fikk jeg lov til å bli skrevet ut. Jeg har aldri opplevde noe lignende og er glad for at ikke flyturen var lenger.

Det er også trener Ole Gustav Gjekstad.

– Hadde det vært lenger igjen hadde nok flyet vært nødt til å søke landing et annet sted. Ettersom hun også var hoven i halsen slet hun nemlig med pusten. Det var ubehagelig og vi var redde både hun og vi, forteller han.

– Men det var greit at «Linka» var med, som er sykepleier. Og det var greit at det var i Danmark vi skulle lande. Da var det kort vei til hjelp, sier Gjekstad.

Les også: Sandra Toft utskrevet fra sykehuset

Avventer medisinske råd

Selv om det var ubehag med hjem i bagasjen fra helgens tur til Polen, lå det også to nye poeng der etter femmålsseieren over Lublin fredag. Og ettersom Metz slo Baia Mare med ti mål lørdag, troner Larvik-jentene nå alene på topp i gruppen med fire poeng. Franskmennene og rumenerne har to hver, mens Lublin foreløpig står med null.

Baia Mare er LHKs neste motstander i Champions League. Men før kampen i Romania fredag, venter serieoppgjør mot Skrim i Kongsberg tirsdag.

Om Toft, som kommer hjem til Larvik mandag, skal spille de kampene, er usikkert.

– Vi må avvente og se hva de medisinske rådene blir. Så får vi ta en prat med Sandra når hun kommer hjem. Men jeg har jo tro på at hun vil være klar for trening og spill ganske snart, sier Gjekstad.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.