Spillerstallen på sesongens beste nivå

Ole Gustav Gjekstad

Ole Gustav Gjekstad Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

– Mye av grunnen er at Tonje Larsen er med for fullt, og at Nora Mørk er med igjen, sier Ole Gustav Gjekstad.

To dager før Champions League-finalen mot Györ søndag kan trener Ole Gustav Gjekstad skryte av at spillerstallen er på sesongens beste nivå.

– Stallen har denne sesongen ikke vært så god som den er nå. Det er ganske spesielt å kunne si det mot slutten av sesongen, og rett før en Champions League-finale, sier Gjekstad.

– Mye av grunnen er at Tonje Larsen er med for fullt, og at Nora Mørk er med igjen. Det har vært en bra opptur for gruppa.

Mørk er ikke med for fullt, men kan spille 15-20 minutter.

– Nora Mørk er med igjen, men vi må begrense spilletiden til 15-20 minutter per kamp. Vi kommer omtrent til å stå med klokka, forteller Gjekstad.

I utfordrerposisjon

Han mener laget er godt rustet til å møte Györ.

– Vi har hatt to dårlige kamper mot Györ tidligere i sesongen, men vi er godt rustet til å møte dem igjen. Györ har tapt to Europacup finaler, og der tror jeg vi har et lite mentalt overtak fordi mange av våre spillere har vært med å ta det hjem tidligere.

– Vi har en god plan for hvordan vi skal slå Györ. Jeg føler vi er i utfordrerposisjon, og den skal vi bruke.

Autoritet på banen

Autoritet på banen er et stikkord i jentenes oppladning til den første av de to finalekampene.

– Vi legger veldig vekt på duellspillet. Det er viktig at vi spiller med stor autoritet i alle dueller, så Györ kjenner at dette blir noe tyngre enn sist. Det er så primitivt som at vi må sloss.

Ellers er treneren opptatt av at oppladningen til finalen ikke skal være så annerledes fra vanlig rutine.

– Vi gjør ikke så mye som er annerledes fra hva vi gjør før andre Champions League kamper. Men jeg ser at det tenner til litt ekstra på banen på trening nå, og merker den lille forskjellen.

God stemning i laget

Bakspiller Anja Edin forteller at det er fullt fokus i spillergruppa.

– Stemningen er fantastisk. Det føles trygt, og det er et sterkt konkurranseinstinkt.

– For meg er det mentale viktig, så jeg jobber mye med det opp mot kampen. En slik oppladning er noe vi er vant til å jobbe med i det daglige. Jeg tror en seier er fullt mulig, men fokuserer på mine arbeidsoppgaver og de små tingene i kampen.

Artikkeltags