Gå til sidens hovedinnhold

Tar eksamen under håndball-VM

Artikkelen er over 11 år gammel

Tre VM-kamper har vært som tentamen å regne for Tine Stange. Den virkelige eksamen kommer 17. desember.

Da skal økonomistudenten skal opp i skatterett.

Det er ikke første gangen håndballjentene har tatt eksamen mitt under ett mesterskap. Men at det skjer i Kina er første gang.

– Det blir som en vanlig eksamen. Jeg sitter i et rom, hvor en i ledelsen vil passe på at jeg ikke jukser, og bruker de hjelpemidlene som er tillatt. Når jeg er ferdig fakser jeg besvarelsen til Høgskolen i Vestfold, sier 23-åringen fra Ramnes.

– Det er greit å kunne en del om skatt. Eksamen handler mye om selvangivelsen, og det er godt å ha førstehånds kunnskap til alle fradragene, ler hun.

Tine er en av fire mesterskapsdebutanter i VM, og er den som har kommet best fra det spillemessig.

– Jeg syntes det har gått veldig greit. Jeg føler at jeg har fått tillit hele veien, og at jeg har hatt en stigning. Noe jeg føler at alle har hatt. Og det er gøy å føle at jeg er med og bidrar, sier Larvik-spilleren.

Tine var en av 12 jenter som ble VM-klar i første runde. Og det var en ubeskrivelig telefon å få, da Mia og Thorir ringte.

– Jeg var nettopp ferdig med trening da de ringte meg. Det var «dritdeilig», ler hun.

– Hadde du ventet å bli tatt ut?

– Nei, jeg hadde ikke lagt meg opp noen forhåpninger i det hele tatt. Jeg visste at jeg var aktuell, men visste ikke hvordan de tenkte i forhold til å ta ut forskjellige spilletyper, sier hun.

– Hva er din styrke som spiller?

– Jeg er bakspiller, og må bidra med skudd og trykk på mål, innspill, og være en trussel bakfra. Er jeg det, blir det lettere å spille inn til strek og ut til kantene, sier hun.

– Regner du med mer spilletid i VM, nå som det begynner å dra seg til?

– Det vet jeg ikke. Det er det ikke jeg som bestemmer. Det er mange spillere her som alle har ulike kvaliteter. Men det er klart at jeg vil spille, sier hun.

Tine Stanges kontrakt med Larvik går ut etter denne sesongen. Men hun håper på å få fornyet den.

– Jeg trives veldig godt i Larvik, og er lysten på å fortsette i klubben. Jeg håper at vi kan komme til enighet om ny kontrakt etter VM. Utlandet kan komme senere, sier hun.

Men først skal hun være med på å spille Norge mot nye høyder.