Thea og Nora Mørk har egentlig alltid både holdt sammen og spilt sammen. Bortsett fra denne sesongen. Nå gjenforenes tvillingene i Larvik Håndballklubb.

– Det har vært skikkelig kjipt å være fra hverandre. Veldig rart egentlig, forteller Thea Mørk.

Hun og tvillingsøster Nora har holdt sammen i alle år, også da de begge søkte lykken sammen i Danmark. Inntil denne sesongen da Nora skrev under for Larvik HK, og søsteren satt skadet igjen i Oslo.

– Jeg har vært veldig mye skadet, og det startet i påsken 2007 da jeg røk korsbåndet og sidebåndet. I april året etter var jeg tilbake, men det viste seg at alt ikke var som det skulle, forteller hun.

Både korsbåndet og sidebåndet røk nemlig igjen sommeren 2008, og to nye operasjoner måtte til for å lappe sammen håndballtalentet. I oktober 2009 var hun så tilbake på parketten igjen.

– Jeg er nok ikke så stabil ennå, men er veldig glad for å være tilbake. Jeg gleder meg stort til å komme til Larvik og være sammen med Nora igjen, men håper nivået ikke er altfor høyt da, kommenterer hun, og kan glede seg over at det nok blir mer enn nok av muligheter til å ta igjen tapt tid med søsteren. Noras leilighet skal neste år nemlig huse begge de to Mørk-jentene.

– Jeg har jo tenkt på denne overgangen lenge, men bestemte meg vel ikke før i påsken.

Den tilbrakte søstrene sammen, og lengselen tok tydeligvis overhånd. At klassekamerat Amanda Kurtovic allerede hadde skrevet under for Norges ledende håndballklubb, gjorde beslutningen om mulig enda lettere.

Trener Karl Erik Bøhn, som lenge har vært tydelig på at han ønsker seg Thea neste år, er ikke redd for at hun ikke skal ta nivået.

– Thea har alle verdier som vi i Larvik seter pris på. Hun er treningsvillig, strukturert og god. Når hun får tid sammen med oss i vårt miljø, tror jeg folk vil bli overrasket, sier han, og kan glede seg over å ha en ung venninnegjeng på plass neste år.

Med Mørk-tvillingene og Kurtovic har Larvik Håndballklubb sikret seg en generasjon for fremtiden.

Mye tyder samtidig på at dette betyr exit Tervel i LHK, selv om Bøhn benekter at dette er tilfellet.

– Den døren er ikke lukket ennå, sier han.

Larvik Håndballklubb møter for øvrig Nordstrand til andre kamp i sluttspillets kvartfinale lørdag. Det første oppgjøret endte med 16-målsseier til LHK, og dermed er det definitivt ikke mye nerve som venter i morgen.

– Får den kampen noe betydning blir jeg lettere sjokkert, sier assistent Tor Odvar Moen, som allikevel håper at invitasjonene til deltakerne i Bringserien og Larviksløpet skal bidra til fint oppmøte i Arena.