Viborg nærmest Frafjord-ja

Viborg-favoritt: Marit Malm Frafjord har spilt to og en halv sesong i Viborg. Viborgs sportssjef Susanne Munk Wilbek tror på forlengelse av kontrakten til kapteinen deres. (Arkivfoto: Peder Torp Mathisen)

Viborg-favoritt: Marit Malm Frafjord har spilt to og en halv sesong i Viborg. Viborgs sportssjef Susanne Munk Wilbek tror på forlengelse av kontrakten til kapteinen deres. (Arkivfoto: Peder Torp Mathisen)

Artikkelen er over 7 år gammel

Viborg HKs sportssjef Susanne Munk Wilbek har en god magefølelse for å bli enig med Marit Malm Frafjord om en forlengelse. Kapteinen hos den danske håndballstorheten er også i dialog med Larvik HK, men det spørs om de har nok å friste med.

DEL

Linjene, i dobbelt forstand, for neste sesong avklares stadig for Larvik HK sin del. I helgen kom det sterke indikasjoner på at Isabel Blanco blir med videre. Mandag fikk klubben sitt siste tilbud til Heidi Løke avslått.

Så spørs det da med trondheimsjenta Marit Malm Frafjord som har vært i kikkerten til Larvik HK en stund. I høst har kontakten vært enda mer konkret. Et tilbud er på bordet til 27-åringen, men det spørs om det holder til et flyttelass over Skagerak fra nåværende tilhold i Viborg.

Danskenes sportssjef Susanne Munk Wilbek har tro på at de kommer til enighet med kapteinen sin.

– Jeg håper vi kan bli enige om en kontrakt. Jeg er ikke i tvil om at hun trives i Viborg og vi deler de samme ambisjonene. Vår nye visjon for de neste årene er å være i toppen av Europa. Hun har en «drive» for å nå til topps som passer godt med våre visjoner, sier Wilbek.

Hun forteller at de begynte å prate litt før EM-pausen, men avventet til etter mesterskapet med videre dialog.

– Så får vi se hvordan vi kan bli enige om ting. Vår intensjon er å beholde Marit med videre, men intet er avklart ennå, forteller sportssjefen.

Frafjord møtte også LHK i fjor høst, og overvar oppgjøret mot Levanger fra tribuneplass.

Senere bekreftet LHKs sportssjef Ole Gustav Gjekstad at Frafjord er en aktuell spiller fra neste sesong.

Så hva kan Viborg tilby som Larvik ikke har, Wilbek?

– Vi har flere kamper med spenning her. Det er en serie med tre lag som kjemper om DM-gullet og flere sterke lag like under der. Det er selvfølgelig ikke bare Larvik sin skyld at de er så suverene i sin liga, så er det også sagt. I tillegg har vi topp spillere på alle plasser i vårt lag og god matching på trening, som jeg kan si for vår regning, svarer den tidligere toppkeeperen.

De har ikke satt noen deadline for avklaring ennå.

– Det kan bli mulig etter hvert, men vi er ikke der nå.

Wilbek forteller at Frafjord regnes som en klart sentral spiller for laget og de ønsker kontinuitet rundt henne. Derfor har de også utgangspunkt i å forlenge med to-tre år framfor enkeltårs kontrakt.

Frafjord selv har vist seg vanskelig å få tak i for Østlands-Posten, tross gjentatt forsøk. Men hbold.dk lyktes like over nyttår. Der uttaler strekspilleren at hun prioriterer Viborg og ikke kikker andre steder foreløpig.

Frafjord startet sitt proffeventyr i 2009, da hun signerte en treårskontrakt med danskene og forlot Byåsen.

Artikkeltags