Larvik Høyre prioriterer frivilligheten

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Høyre har i budsjettforhandlingene med AP og SP kjempet for å opprettholde støtten til frivillige lag og foreninger. Høyre har fått gjennomslag – noe som betyr at Rådmannens opprinnelige forslag om å trekke deler av støtten til idrett og kultur ikke blir noe av. Å investere i frivilligheten er den beste investering vi kan gjøre og støtten sørger for et bredt tilbud av aktiviteter i hele kommunen.

Frivilligheten ligger Høyre nært. Det er svært viktig for Larvik Høyre at motivasjonen til lokale ildsjeler opprettholdes. Ikke bare viser forskning at mennesker som deltar i frivillig arbeid er lykkeligere enn andre, frivilligheten er også bærebjelken i kommunens mange nærmiljøer. Det er i nærmiljøene vi lever våre liv, og det er ikke mulig å forestille seg hvordan steder som Kvelde, Helgeroa, Stavern, Tjøllingvollen, Østre halsen Svarstad m.fl ville vært uten det frivillige arbeidet!

Frivillighet skaper lokalt engasjement, fellesskap, integrering og en kulturell bevissthet. Idrett gir bedre folkehelse og frivilligheten innen både idrett og kultur er limet i mange av kommunens lokalsamfunn.

Det er ikke bare lokalt Høyre er opptatt av gode rammebetingelser for frivillige organisasjoner. Høyre har i regjering sørget for å trappe opp momskompensasjonsordningen for frivilligheten med flere titalls millioner kroner.

Ved å opprettholde støtten til frivilligheten i Larvik skaper vi et litt varmere, mer inkluderende og tryggere lokalsamfunn. Innbyggere som drives av denne uegennyttige motivasjonen til å stå på for fotball eller håndballaget, svømmeklubben, teaterforeningen, korpset eller koret skal ha en stor, stor takk. Kommunen hadde ikke vært den samme uten dere.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.