Gå til sidens hovedinnhold

Larvik kommune bør forby privat fyrverkeri i enkelte områder

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det finnes en dag i året der mange mennesker er opprømte og håpefulle. Men så opplever vi dessverre også at noen blir skadet, dyr blir skadet og i verste fall drept, eiendom og natur forsøples. Nyttårsaften!

Samfunnsskaden som oppstår på grunn av en kort moro med fyrverkeri er stor og krever derfor nytenkning.

En undersøkelse fra 2018 gjennomført av NITO, dokumenterer at over 60 % av de spurte ønsker å forby privat fyrverkerioppskytning på nyttårsaften dersom kommunen vil gå inn og stå for den offentlige oppskytningen. Kun 16 % ønsker å bibeholde privat oppskytning.

Diverse innlegg og debatt i pressen og på sosiale mediene like før og etter nyttårsaften 2019/20 viser at også befolkningen i Larvik – særlig i tett bebygde soner – er negativ til fyrverkeri.

Det i tankene og brannfaren i områder som for eksempel Torstrand, Østre Halsen og Larvik Torg kommer jeg i neste utvalgsmøte for eiendom og teknisk drift den 29. april til å fremme forslag om at Larvik kommune skal forby privat fyrverkeri i enkelte områder og i stedet organisere et kommunalt fyrverkeri. Det sikrer samtidig at tidsrommet for oppskytning blir overholdt, noe som faktisk ikke skjer per dags dato. Men aller helst burde også dette erstattes av et lasershow. Det er lydløst, vakkert å se på og finstøvfritt. Derfor hadde det vært det beste alternativet til dagens praksis når vi skal feire nyttårsaften!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.