Gå til sidens hovedinnhold

Larvik kommune er best i landet

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tusen takk til politikere i Larvik kommune som sier velkommen til nye flyktninger, ikke bare ja til 33 nye, men å tredoble er utrolig gode nyheter og musikk i ørene. Jeg er så vanvittig glad for å bo i Larvik med kloke politikere. Tusen takk til Halstein Bast (MDG) som har satt saken høyt på agendaen i kommunestyret i 24.11

Larvik kommune fattet vedtak og en nasjonal og lokal innsats for å hjelpe flere flyktninger med utgangspunkt i krisen for flyktningene i Moria-leiren.

Situasjonen i Moria er fortsatt kritisk – to måneder etter at brannen brøt ut i leiren har regjeringen fortsatt ikke foretatt seg noe.

I flyktningleiren bodde det inntil 13.000 mennesker, selv om den var bygget for 3.000. Larvik kommune viser ansvar å ta imot flyktninger, og det haster og må skje fort!

Jeg visste fra før at vi har rause og medmennesker blant våre politikere i Larvik, jeg blir personlig rørt og glad i det vanskelige tida som lever i det siste. Jeg er veldig stolt over initiativet politikerne har tatt og de er klare for å ta sin del av et det internasjonale ansvaret det er å håndtere situasjonen for mennesker på flukt!

Larvik er flerkulturelle by og er et symbol for andre kommunene som bosette og integrere flyktninger, derfor vi lykkes.

Det er på tide å legge press på Norsk regjering å ta et aktivt initiativ til å finne en felles europeisk løsning på hvordan barn kan evakueres fra flyktningleiren Moria. Norge må skalere opp arbeidet med å få resten av Europa til å ta inn en større andel, dette gjelder Norge også. Regjeringen skal ikke få fred før barna evakueres fra Moria.

#50 er ikke nok.

Larvik kommune støtter barnas Moria -opprop: “ Slutt å vente, begynn å hente “

Vi har kjempe ressurser i Norge, og der er det en humanitær krise. Da er det smålig å bare skulle ta imot bare 50 personer inn til landet. Vi er nødt til å ta imot flere.

Kommentarer til denne saken