Larvik kommune har nylig vedtatt 17 bærekraftsmål. Er disse allerede på tunga til de fleste av oss?

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Paris, Larvik og Nordbyen skriver Reidar Bergene Holm om i sitt leserinnlegg «Omforladels» den 28.6.20.. Av sine egne feil lærer man heter det seg. Det gjelder de fleste av oss. Til og med ordførere lærer av sine feil og legger seg flate, men skaden er kanskje allerede uopprettelig, så det å legge seg flat eller be om forlatelse endrer lite.

Som medlem av planutvalget føler jeg meg litt oppfordret til å svare på tiltale. Jeg var med på å stemme for denne tillatelsen. Jeg landet på at det måtte være langt bedre å gi tillatelse, si ja og tilrettelegge for økt aktivitet på den tidligere Alfred Andersen tomta. Så får aktørene i ettertid sloss om kundene. Ellers deler jeg noe av oppfatningen til herr Bergene Holm at side opp og side ned med målsettinger risikerer å bli flotte ord og floskler med liten sjanse til å bli realisert.

Larvik kommune har nylig vedtatt 17 bærekraftsmål. Er disse allerede på tunga til de fleste av oss? Nå står Midtpunkt Larvik for døra. Jeg heier på mål og visjoner, men Keep It Simply Stupid, «KISS», så nær sagt alle i Larvik kommune forstår hva vi vil og hvordan vi skal komme dit. Larvik ligger geografisk gunstig til mht. til midtpunktet i en ny region og det er en fordel, men geografien alene skaper ikke et bedre samfunn, aktivitet og velferd.

Velferd og gode liv står og faller mye på arbeidsplasser og tilrettelegging for virksomhet og investering. Det å si ja til investeringer og tilrettelegge for aktivitet er det klokeste vi kan gjøre for å sikre at vår største arbeidsgiver i Larvik, Larvik kommune, kan yte gode tjenester (helse, skole, sykehjem) for fattig og rik i kommende generasjoner. Napoleon skjønte også dette.

Om vår kommende kommunedirektør kan og ønsker å samle «alt» på et A4-ark gjenstår å lære. «KISS» ellers vil det meste gå over hodet på de fleste av oss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken