Larvik kommune sin praksis med delvis stengte campingplasser

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg ønsker at Larvik kommune revurderer den strenge praksisen de har lagt opp for campingen i denne tiden.

Alle som har plasser på camping har også vært en del av samfunnet de siste to md. og vi er som alle andre svært forsiktig, har hyppig håndvask, hånddesinfeksjon med oss og kontakt med andre på avstand. Vi ønsker ikke verken å smitte lokalbefolkningen eller få våre barn eller oss selv smittet.

Konsekvensene av de reglene Larvik vedtok er at «alle» er på campingen fra 16 fredag til 20 søndag. Det blir kø når vi kommer og når vi drar, i matbutikkene og tømmestasjonen til toalettene.

Ved å løse opp, vil folk bruke campingen når det passer de ulike familiene, og vi vil slippe at alle er på samme sted til samme tid.

Samtidig å ikke åpne sanitæranlegg, mener jeg viser lite forståelse for smittevern. De offentlige toalettene i Stavern og Helgeroa har hatt en betraktelig større pågang i helgen som var, enn hva de naturlig ville hatt.

Ved å stenge sanitæranlegget, blir håndhygienen antakelig spesielt til barn, betraktelig dårligere enn vi har jobbet med å få til de siste to md. Mange av campingplassene har store avstander for barn, og de løper da ikke hjem til sin vogn for å vaske fingrene like ofte som de ville gjort om de ulike sanitæranleggene var åpne.

Selvfølgelig må det settes større krav til vask og renhold, men vi klarer det på skoler og kjøpesentre, da klarer vi det også på campingen.

Det er kommet ut regionale og nasjonale retningslinjer for smittevern og samfunnet er på vei til å åpnes fullt igjen.

Dette klarer vi! Vis oss den tilliten!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken