«Vil vise turistene det beste ved Larvik»

Enorme muligheter: Terje Anthonsen og Rune Høiseth ser store muligheter om siloene på Kanalkaia kunne blitt dekorert med ulike motiver fra Larvik.

Enorme muligheter: Terje Anthonsen og Rune Høiseth ser store muligheter om siloene på Kanalkaia kunne blitt dekorert med ulike motiver fra Larvik. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Velstelt ønsker at alle turister skal føle seg velkommen til Larvik. Hva er bedre enn å uttrykke kommunens utallige fortrinn når bilistene kjører av ferja på Revet?

DEL

Terje Anthonsen i Velstelt har fått med seg ordfører Rune Høiseth til høyttenkning på Revet. Her triller tusenvis av turister fra Europa i land hver eneste dag uten at de vet annet enn at byen muligens heter Larvik og ligger ved sjøen.

Nå har ikke noen av de to særlig stor tro på at turistene stopper selv om de vet at her bodde Thor Heyerdahl, at Kaupang trolig er landets første daterte by og at Colin Archer bygget de første redningsskøytene.

Les også: Får gode tilbakemeldinger

– Men det hadde vært en idé å ønske alle de reisende velkommen til Larvik. Det kan vi gjøre på veggen av Impregneringen, sier Terje Anthonsen som allerede har vært i kontakt med direktør Steinar Nilsen som har svart ja til bruken av veggen til dette formålet.

I god flyt

– Vi er i en så god flyt om dagen med våre lokale kunstnere som maler portretter av byens æresborgere, og vi i Velstelt ønsker å ta dette et steg videre, sier Anthonsen.

Ordfører Rune Høiseth er med på tankene, og lar blikket falle på Felleskjøpets siloer som ruver flere titalls meter over asfalten.

– Her kunne vi presentert hva Larvik har å by på. Vise Kaupang og vikingbyen, grevskapet på Herregården, campingkommunen, sjøen og Bøkeskogen. Tenk deg det bildet vi kunne presentert av kommunen, sier Høiseth og trekker trådene enda lenger:

– Den hvite veggen nedenfor Farrisfabrikken og Mølla i Kvelde er også utmerkede steder å presentere severdighetene i kommunen, sier Høiseth.

Les også: Nå har Larviksguttene dekorert Torp

La publikum foreslå

– Hvilke motiver vi burde presentere gjennom disse blikkfangene har vi ikke vurdert ennå, men det kunne kanskje publikum hjelpe oss med, sier Anthonsen som gladelig tar imot forslag fra fastboende.

Om kommunen har penger til formålet, er en annen skål.

– Jeg snakket med rådmannen om dette i formiddag, og svaret jeg fikk var ikke udelt positivt. Men vi må naturlig nok ta en god prat med både Color Line, Felleskjøpet og andre interessenter, mener Høiseth.

Korte ventetiden

Og mens diskusjonen om vikinger, Heyerdahler og campingliv vil egne seg som blikkfang, seiler de første bilistene inn på oppstillingsplassen mange timer før Superspeeds avgang til Hirtshals. 

– Jeg vil tro de fleste har et mål med reisen når de ankommer Larvik, men at de trenger å ha noe å gjøre mens de venter på avgang, kan du være sikker på, konkluderer Anthonsen.

 Enn så lenge må de nøye seg med nakne siloer og kalde heisekraner.

Artikkeltags