Gå til sidens hovedinnhold

Larvik - med vind i seilene

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Larvik er og blir en by med mye potensiale, med mange flink folk og enorme muligheter for utvikling. Ved deltakelse på debattmøte på Bølgen 5. september var dette et tema - dette med med byutvikling og at investorene vegret seg litt i å «investere» i Larvik. Det kan være mange årsaker til at investorene ikke velger å investere i prosjekter, men et av holdepunktene var at man ønsket forutsigbarhet. Med full forståelse, det er jo tross alt en god del penger som står på spill.

Alle politikerne på podiet var enige om at det måtte bedre samarbeid til og bedre løsninger. Byutvikling skulle stå på agendaen og det virket som om at Larvik skulle bæres videre - såfremt partiets politikk kom frem. Så kan man begynne å spørre seg nå som kommunevalget er gjennomført. Har man kommet seg noe videre?

Kommunevalget er nå gjennomført og årets valg har rokket ved en god del konstellasjon rundt omkring i landet. Dette er demokratiet i praksis, at folket får velge hvem som skal styre for oss. Vel og bra, men nå burde tiden gå med til å snakke politikk, istedenfor å klore til seg makten. Det er nok en ganske stor dra-kamp innad i partiene, med full forståelse. Vi ønsker jo alle å vise oss fra vår beste side.

Jeg savner fokus på politikk, verdier og samarbeid. Fordi det er samarbeid som drar oss videre, ikke hvem som skal sitte i posisjon.
Min far lærte meg en gang at «en må være sjefen». Og det er nok riktig, men det er som fotballspilleren på banen - han er ikke bedre enn laget rundt ham.


Tar man for seg opptakten før valget så ble BedreLarvik sett på som en mulig utfordrer og at årets kommunevalg kom til å bære preg av et protest-valg. Denne «protest-våkningen» hos velgerne blir ikke noe bedre ved at politikerne nå tilsynelatende ikke klarer å enes om hvem som skal sitte i stolen.Det er riktig at politikk blir mye prat og diskusjoner, og det er noen ganger riktig for å komme frem til rette løsning.

Det er bare det at investorene ser det annerledes, de med pengene og som ønsker stabilitet samt forutsigbarhet. Til nå så blåser det kun på toppene og ingen vind i seilene.

Kommentarer til denne saken