Gå til sidens hovedinnhold

Pengegaver gir mulighet for bedre skitilbud: – Virkelig god nyhet for skifolket

Artikkelen er over 3 år gammel

I flere år har det vært for vanskelige forhold til å opprettholde et godt skiløypetilbud mellom Larvik og Stavern. Fra neste år skal dette bli bedre, takket være sjenerøse pengegaver.

Flere vintere på rad har det vært dårlige tilbud når det gjelder skiløyper mellom Larvik og Stavern. Det ønsker skiklubben å gjøre noe med.

– Det har vært litt problemer med løypeoppkjøringa mellom området her og Stavern, og vi ønsker jo å ha et godt tilbud, så da begynte vi å se på hvilke muligheter vi hadde. Vi fant ut at en ATV (all-terrain vehicle, journ.anm.) med belter var en god løsning. Med den kan vi gi gode tilbud i Stavern allerede fra første snøfall, forklarer Ørjan Jordbru, neststyreleder i Larvik Ski.

– Fremmer folkehelsa

For å gjennomføre kjøpet av en ATV, trenger imidlertid skiklubben økonomisk støtte. Larvikbanken, Hauanåsens venner og Stavern Vel var ikke vanskelige å be.

– Som sparebank har vi jo mulighet til å gi gaver fra overskuddet vårt til de lokale klubbene og foreningene. Av 150 søkere, valgte vi ut Larvik Ski til å motta den største gaven, fordi dette er noe som vil hjelpe mange og fremmer folkehelsa, forklarer Jan Erling Kvisvik fra Larvikbanken, som bidrar med 150 000,-.

LES OGSÅ: Larvik-mann fikk ikke med seg at tunnelen i Tønsberg var stengt ...

Har gitt det de kan

Hauanåsens venner er en vennegjeng som i fellesskap har søkt midler og gjennomført restaurering av lysløypa i Hauanåsen ved Stavern de siste 10 årene.

– Det er klart at vi ville bidra på dette, for dette er jo noe vi har jobbet med lenge. Så selv om vi ikke har mulighet til å gi like mye som Larvikbanken, så ville vi være med å hjelpe til med 50 000,-, sier Bjørn Gunnar Brekke fra Hauanåsens venner, som forklarer at summen består av beløp fra Eiendomsanering, Brunlanes Eiendom, Stavern Vel, Meny Stavern, Byggmester Thor Johansen, Elektro TT og Hauanåsens venner selv.

Også leder i Stavern Vel, Håvard Wannebo, forklarer at de har gitt det de kan.

– Vi har egentlig ikke så mye å gi fra, men vi stiller opp med 10 000,- i Hauanåsens venners pott. Når vi hørte om det, så var det ikke noe å lure på engang. Selvfølgelig er dette noe vi vil hjelpe til med, sier Wannebo.

LES OGSÅ: Brannvesenet ble tilkalt for å fjerne murpuss på grunn av stor rasfare: – Dette kan gjøre stor skade

Vil gjøre løypekjøring mye lettere

Brekke påpeker at den nye maskinen vil gjøre løypekjøring mye lettere.

– Ved innkjøp av ATV vil det nå være mulig å få preparert løyper ut til Stavern ved betraktelig mindre snø enn ved bruk av stor beltemaskin, forklarer Brekke.

Jørgen Osvoll, som også er en del av Hauanåsens venner, forklarer at deres motivasjon er folkehelsa.

– Selvfølgelig er folkehelsa veldig viktig for oss, og vi vil skape et møtested for å få folk ut. En skiløype er et perfekt møtested, sier Osvoll.

– Skiglede for alle

Styreleder i Larvik Ski, Linda Brathagen, er vært takknemlig for pengegaven.

– Vi er jo en klubb som stort sett er drevet av frivillighet. Vår visjon er skiglede for alle, og denne pengegaven gir oss muligheten til å virkeliggjøre den visjonen, sier Brathagen.

– Dette er virkelig gode nyheter for skifolket, både i Larvik og Stavern, sier Jordbru.

Styrelederen sier også at de gleder seg til å ta i bruk det nye innkjøpet.

– Vi setter stor pris på det, og gleder oss til en ny vinter med forhåpentligvis mye snø, avslutter Brathagen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.