Gå til sidens hovedinnhold

Larvik største søndagstur foregår denne uken

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag arrangeres Kom deg ut-dagen i Larvik, og i hele Norge. I Larvik er det Framnesodden i Farris som er hovedmålet for turen.

– Kom deg ut-dagen er vår nasjonale turdag, en dag for alle uansett turerfaring, sier Larvik og Omegns Turistforening når de inviterer til Kom deg ut-dagen på Framnesodden.

Det blir start på naturstien ved pumpehuset på Gopledalsveien mellom kl. 11.00-12.30. Målgang er ved Naturskolen på Framnesodden. Løypa er barnevognvennlig.

Og på naturskolen skjer det ting.

– Her treffes barnefamilier til lek og moro, og kan teste aktiviteter som kanopadling, rappellering, slakk line, natursti, opplæring i kart og kompass, info om sopp og nyttevekster, opplæring i hjerte- og lungeredning og grilling, forteller Bente Dolven i Larvik og Omegns Turistforening.

LES OGSÅ: Høie imponert over engasjementet

Startskuddet for friluftshøsten

Målet med Kom deg ut-dagen er å gi flest mulig en smakebit på det man kan finne på ute i naturen, og å tilegne seg ny kunnskap. På Framnesodden lover de en dag fylt med lek og moro ute i friluft.

– Vi vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i naturen, og håper opplevelsen kan bidra til en aktiv og god høst. Friluftsliv trenger ikke å være komplisert. De viktigste turene er de man enkelt kan gå hjemmefra, sier Bente Dolven

LES OGSÅ: Knut Hjalmar er sikker på at du kan gå hele kyststien

Rekordmange deltakere

Det er ingen tvil om at friluftsliv er populært, særlig blant familier. Det er forventet 58.000 deltakere på årets Kom deg ut-dag, noe som er deltakerrekord. DNT kan fortelle at det også har vært mange barnefamilier på tur på hyttene deres i sommer.

– Det er så bra at stadig flere får øynene opp for alle mulighetene det ligger i vårt eget land. Det å bruke tid med barna sine og utforske alt det fine og underlige som finnes i skog, mark, kyst og fjell, gjør dem glad i naturen. I år er det 13 år siden Kom deg ut-dagen ble arrangert for første gang, og siden da har flere hundre tusen barn og voksne blitt inspirert til å nyte og lære mer om friluftsliv, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.