Gå til sidens hovedinnhold

Mener det er fare for at han tilpasser forklaringen sin hvis han slipper ut av fengsel nå

Artikkelen er over 4 år gammel

Larvik-mannen (23), som er siktet for drapsforsøket på Mølla, ba om å bli løslatt.

Larvik tingrett besluttet likevel at 23-åringen, samt hans to medsiktede som samtykket til videre fengsling i saken, må sitte fire nye uker i varetektsfengsel mens politiet avslutter etterforskningen mot dem.

LES OGSÅ: Skytteren har godtatt fengsling etter drapsforsøket i Mølla før sommeren

Retten mener 23-åringen både vil kunne forspille bevis, og tilpasse forklaringen sin, hvis han slippes ut av varetektsfengsel nå.

Drapsforsøk

Mannens forsvarer, Kåre Jølberg, ba om at 23-åringen ble løslatt. Han åpnet også for at 23-åringen kunne løslates med meldeplikt for politiet. Dette ble avslått.

De tre mennene, 23-åringen og hans to medsiktede, en 22-åring fra Buskerud og en 20-åring fra Larvik, er siktet for å ha forsøkt å drepe en mann i begynnelsen av 20-årene natt til 6. juni inne i hybelhuset på Mølla i Larvik.  De tre har forklart at de var ruset på narkotika under skytingen.

Mannen ble truffet i ansiktet, men overlevde, og klarte blødende å gå flere etasjer ned i hybelhuset for å få tak i hjelp.

23-åringen nekter straffskyld.

Les også

Politiet måtte rydde opp i slåsskamp mellom offeret og siktet nabo ei uke før drapsforsøket

 

Blitt skremt

Under fengslingsmøtet forklarte han at han ville holde seg unna rusmidler hvis han bare slapp ut, og at han hadde blitt så skremt av skytingen på Mølla, at han ikke ønsket å ruse seg mer.

Mannen er, i motsetning til de to andre siktede, tidligere ustraffet.

Politiinspektør Magnar Pedersen møtte som aktor. I kjennelsen fra tingretten vises det til at politiet vil ha etterforskningen ferdig i løpet av september. Da vil saken oversendes til statsadvokaten med en innstilling til tiltale.

Les også

Offeret ble skutt på dørstokken: – De banket på døra hans og så «bom-bom»

 

Frist

Både 23-åringen som ba om å bli løslatt, samt 22-åringen, som har erkjent å være skytteren, gjennomgår en rettspsykiatrisk undersøkelse for å avgjøre om de er strafferettslige tilregnelige. De rettssakkyndige har en frist til 1. september med å konkludere.

De tre har vært fengslet siden 7. juni.  Skytingen skjedde natt til tirsdag 6. juni.

Kommentarer til denne saken