– TV-aksjonen handler ikke bare om å gi penger, det er en gedigen holdningskampanje for et varmere samfunn

HOLDNINGSKAMPANJE: – TV-aksjonen gir oss muligheten til å snakke om vanskelige ting i samfunnet. Som ensomhet og utenforskap. Og til å bidra til at flere får det bedre, sier Vibeke Ravndal og Olav Nordheim.

HOLDNINGSKAMPANJE: – TV-aksjonen gir oss muligheten til å snakke om vanskelige ting i samfunnet. Som ensomhet og utenforskap. Og til å bidra til at flere får det bedre, sier Vibeke Ravndal og Olav Nordheim. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det sier Vibeke Ravndal, som utfordrer folk i Larvik til virkelig å stå sammen mot utenforskap og å støtte opp om TV-aksjonen 21. oktober der inntektene går til Kirkens Bymisjon.

DEL

Hun er fylkesleder for TV-aksjonen i Vestfold, og tre uker før selve aksjonen er det Vestfold som leder.

– Spesielt bedriftene i Tønsberg er flinke, en av dem, Bjarøy Gruppen AS, har gitt 250.000 kroner, sier Vibeke og kikker opp fra PC-en og siden Giverstafett.no. Det er allerede kommet inn nesten 6,7 millioner kroner fra bedrifter og kommuner over hele landet.

– Det er flott at bedrifter tar sitt samfunnsansvar og gir. Jeg håper vi markerer oss her i Larvik også, sier hun med en klar utfordring til kommunens næringsliv.

– Larvik kommune har i sin strategiplan at vi skal jobbe for å hindre utenforskap, så jeg vil oppfordre Larviks befolkning til å bidra, skyter varaordfører Olav Nordheim inn.

Han er leder for kommunens aksjonskomité.

Lager «skattkammer»

– Noen mangler en seng å sove i, andre står utenfor arbeidslivet, familielivet eller sosiale fellesskap. Med årets TV-aksjon skal vi sammen åpne flere dører og skape et samfunn med rom for alle, sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Hvambsal.

I Vestfold står Kirkens Bymisjon sterkt, både i Tønsberg, Sandefjord og Holmestrand.

– De vil gjerne etablere seg i Larvik også, sier Olav Nordheim.

– Det er mange familier med lav inntekt i Larvik, som sliter med å få endene til å møtes. Ett av tiltakene innsamlingsaksjonen skal gå til i år, er å lage det de kaller et «skattekammer». Et sted der familier kan komme og låne alt i fritidsutstyr, forteller Vibeke.

Les også: Håper å gjøre LAN til en tradisjon

Trenger 400 bøssebærere

Begge har på seg knall oransje T- skjorter med «Mindre alene sammen» på forsiden.

– TV-aksjonen gir oss muligheten til å snakke om vanskelige ting i samfunnet. Som ensomhet og utenforskap. Og til å bidra til at flere får det bedre.

Vibeke snakker om småbarnsmoren som må dele osteskiva i to, og som ikke klarer å betale regningene. Det er mange som henne.

– 13 prosent i Larvik har inntekt under fattigdomsgrensen, opplyser Olav Nordheim.

– Jeg håper folk i Larvik tar eierskap til denne innsamlingsaksjonen. At folk stiller som bøssebærere. Vi trenger 400 i Larvik. Vi klarer oss ikke uten dem. På bare to timer i fjor samlet bøssebærere landet rundt inn 100 millioner kroner, legger Vibeke til.

Alle får besøk

– Bare det å få besøk, sier Olav Nordheim, og tenker på alle menneskene som nesten aldri får folk på døra.

– Aksjonen inkluderer alle. Folk bærer bøsser, de går på besøk hos alle. Og samler inn penger så Kirkens Bymisjon kan gi de som trenger det ei seng og mat, eller arbeidstrening, låne fritidsutstyr til barnefamilier så alle kan være med på minst en aktivitet.

– Hvis du har lyst til å være bøssebærer, er det bare å gå inn på blimed.no og melde seg på. Og få gjerne med deg familiemedlemmer, venner og kollegaer, oppfordrer Vibeke Ravndal.

Olav Nordheim og Vibeke Ravndal

Olav Nordheim og Vibeke Ravndal Foto:

Artikkeltags