Gå til sidens hovedinnhold

Kloakk fløt i leilighet – septikfirma vil ha omfattende infokampanje

Artikkelen er over 3 år gammel

Dette synet møtte Morten Johansen da han tok seg inn i leiligheten i helgen. Årsak: Damebind, matolje og annet søppel kastes i do.

[Drammens Tidende] Det var Budstikka som omtalte saken først, etter å ha sett innlegget til Bærum Septik og Transportfirma (BST) på Facebook.

Morten Johansen i BST rykket søndag ut til kjellerleiligheten i en blokk på Rykkinn i Bærum, etter at naboer merket at det kom vond lukt fra leiligheten. Eieren av leiligheten var på ferie da marerittet skjedde.

– Toalettet brukes som søppelkasse

– Da vi tok oss inn i leiligheten fløt kloakken. Det hadde rent kloakk og avløpsvann ut gjennom verandadør, sier Johansen til Budstikka.

Han er ikke i tvil om at det kastes mye i toalettet som ikke skal være der.

– Toalettet brukes som søppelkasse, og da tettes rørene til slutt. Det var det som hadde skjedd i dette tilfellet. Bunnledningen, en felles avløpsledning for flere leiligheter, har gått tett. Til slutt finner kloakken veien opp gjennom toalett og sluk, sier han til avisen.

LES OGSÅ: (+) Bytter ut 112 år gamle rør i Larvik sentrum

Etterlyser «dovett»

Johansen forteller at matfett, matrester og damebind er verstingene. Han har også funnet mye plastikk og tekstiler som undertøy i tette toalett.

Johansen har lang erfaring som sjåfør i firmaet, og etterlyser nå en offentlig informasjonskampanje om «godt dovett».

LES OGSÅ: (+) Kloakk kommer opp og kjellere fylles med vann – regnet lager krøll i Larvik

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.