Voldsom pågang etter ønskehistorien

Gir pengegave: Junior Chambers Dag Petter Berg overleverte lille julaften 3.000 kroner hver til Geir Andersen, leder i Frelsesarmeen i Larvik, og Ragnhild Bull Hansen, leder i Larvik Røde Kors.

Gir pengegave: Junior Chambers Dag Petter Berg overleverte lille julaften 3.000 kroner hver til Geir Andersen, leder i Frelsesarmeen i Larvik, og Ragnhild Bull Hansen, leder i Larvik Røde Kors. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Larvik Røde Kors opplever større pågang enn noen gang tidligere etter at historien om julegaveønskene ble kjent. Hittil har de fått inn 2701 gaver. Nå stiller også Junior Chamber med pengegave til julegaveaksjonen.

DEL

2. desember skrev Østlands-Posten om julegaveønskene som henger på juletreet på Torget.

Bak initiativet står blant annet Larvik Røde Kors, som har tatt kontakt med familier som lever under fattigdomsgrensen i Larvik og spurt barn og ungdom om hva de ønsker seg mest til jul.  Disse barna har fått ønskene sine hengt opp på juletreet på Torget.

Blant dem som har fått hengt opp ønsket sitt er en 17 år gammel gutt som aldri har eid et eget håndkle. Dette var hans juleønske. Andre ønsker var blant annet toalettsaker, dyne og sokker – alle oppgitt anonymt.

Les også: 17-åring i Larvik har aldri hatt et eget håndkle. Nå ønsker han seg det til jul

– Får inn masse

Historien ble plukket opp av Aftenposten og NRK, og har i tiden etter vekket voldsomt engasjement.

– Vi har hatt vanvittig stor pågang etter at den historien ble kjent, sier daglig leder i Larvik Røde Kors, Ragnhild Bull Hansen.

Hittil har 1038 barn og unge sendt inn julegaveønskene sine til Larvik Røde Kors, opplyser Monica Ljusnes.

– Det er en økning på 97 barn fra i fjor. Vi håper 2018 blir et bedre år for mange flere i Larvik, og at tallet synker til julen 2018, sier hun.

Videre har 2701 gaver strømmet inn til julegaveaksjonen så langt.

Bull Hansen forteller at folk også fra andre deler av landet bidrar til julegaveaksjonen.

– Vi har drevet med denne aksjonen i seks år, men det er først i år at det har tatt av, sier hun.

Les også: – Dette burde vært gjort i alle norske byer

Les også: – Responsen har vært helt enorm!

– Det er nok mye på grunn av historien i Østlands-Posten, og på grunn av innslaget vi fikk i Dagsrevyen. Det har gjort at mange har fått øynene opp for det vi gjør, mener hun.

Les også: Ellen (50) takker Frelsesarmeen for julen

Ga pengegave til Røde Kors og Frelsesarmeen

Lille julaften fikk hun inn en sjekk på 3.000 kroner fra Junior Chamber. Det samme fikk Frelsesarmeen i Larvik. Tidligere leder av Junior Chamber, Dag Petter Berg, forteller at han følte at dette var tiden å bidra til det veldedige arbeidet i Larvik.

– Det er en litt morsom historie. Lokalavdelingen til Junior Chamber i Larvik ble avviklet i 1994, og siden da har jeg sittet på pengene som var igjen fra foreningen. Hvert år ble jeg minnet på det, da selvangivelsen kom. Nå følte jeg at det var på tide å bruke de pengene til et godt formål, smiler han.

– Og både Frelsesarmeen og Røde Kors gjør godt arbeid, legger han til.

Pengene skal gå til henholdsvis Hjerte for Larvik i Røde Kors, der arbeid for barn og unge står i forsetet, og arbeid for barn og ungdom i Frelsesarmeen, og til tiltaket med at de mandag serverer et varmt måltid til de som måtte ønske det.

– Gaver som dette betyr mye. Vi er helt avhengige av dem for å eksistere, sier leder i Frelsesesarmeen, Bjørn Andersen.

– Og det er ikke ofte at vi får inn pengegaver som dette, presiserer Bull Hansen.

– Disse 3.000 kronene til Røde Kors skal gå til Hjerte for Larvik. Vi jobber hele året med å gi bort klær og andre tilskudd til barn i alderen 0 til 18 år, også kommer det jo en ny julegaveaksjon om 11 måneder igjen. Den skal vi kjøpe inn til enda tidligere i år. Så dette kommer godt med, smiler hun.

LES OGSÅ: OBS-varsel for Vestfold på julaften

– Blir tradisjon

Etter seks år er det først etter at julegaveønskelistene ble lansert i år at Hjerte for Larvik-aksjonen har fått denne graden av oppmerksomhet. Bull Hansen mener bestemt at ønskelistene på treet på Torget vil bli tradisjon.

– Det blir det nok helt sikkert. Dette har gitt oss en boost, sier hun.

LES OGSÅ: Romjulas viktigste vennefest

Artikkeltags