Reiste land og strand for å komme seg til Larvik i helgen

Husflidslagets leder, Berit Moe, og prosjektleder, Nanne Nielsen, satser på at den nyetablerte tradisjonen med spinnetreff i Larvik vil fortsette – og det som Norges største.

Husflidslagets leder, Berit Moe, og prosjektleder, Nanne Nielsen, satser på at den nyetablerte tradisjonen med spinnetreff i Larvik vil fortsette – og det som Norges største. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi er nå Norges største, smiler Nanne Nielsen i Husflidslaget.

DEL

Det er et år siden at Larvik Husflidslag holdt sitt første spinnetreff, og dermed det første nasjonale spinnetreffet i Sør-Norge. Den gangen opplevde de braksuksess, med utsolgt arrangement og mer enn 50 deltakere fra ulike deler av landet. I helgen gjentok de suksessen.

– Og vi er fremdeles størst i Norge. I år er vi oppimot 44, sier prosjektleder i Husflidslaget, Nanne Nielsen.

LES OGSÅ: Anias hyllest til livet

Kom til Larvik fra hele Norge

Blant de påmeldte var damer fra ulike deler av landet. Noen av dem hadde brukt lang tid på reisen til Larvik.

– Fordi de skal ha med seg rokk, flyr de ikke. Så noen av disse damene har sittet timevis i bil og båt for å komme hit. Blant annet har vi noen som har kjørt fra Haugesund og fra Modum, sier leder i Husflidslaget, Berit Moe.

Den som hadde reist lengst for å få med seg arrangementet var Bente Pedersen. Hun kom ens ærend fra Bodø for å delta på spinnetreff i Larvik.

Ine Merete Hansen, Bente Pedersen og Marie Svendberg Eriksen var blant deltakerne på Larviks Husflidslags spinnetreff i helgen.

Ine Merete Hansen, Bente Pedersen og Marie Svendberg Eriksen var blant deltakerne på Larviks Husflidslags spinnetreff i helgen. Foto:

– Jeg prøvde å få plass her i fjor også, men da rakk jeg ikke å få billett før det ble utsolgt. Så da jeg fikk vite at de skulle arrangere treff her i år igjen, måtte jeg skynde meg for å sikre meg billett, sier hun.

Deltaker Marie Svendberg Eriksen (24) kom på sin side fra Halden, og forteller at dette er hennes første gang i Larvik.

– Jeg tok bil og båt for å komme hit. Jeg måtte jo det. Det er jo så hyggelig på treff som dette, sier hun.

LES OGSÅ: Håper larviksfolk stiller til stordugnad tirsdag

– Skal få med meg dette senere år også

Spinnetreffet i Larvik går over tre dager, fra fredag til søndag. Leder Berit Moe forteller at dette er unikt.

– Det er litt spesielt for vårt spinnetreff at det er tredagers. De fleste treff som dette går over to dager, sier hun.

Marie Svendberg Eriksen forteller at hun forsøker å få med seg så mange spinnetreff som mulig. Denne helgen tok hun turen til Larvik fra Halden. Her med Solveig Ellingsen.

Marie Svendberg Eriksen forteller at hun forsøker å få med seg så mange spinnetreff som mulig. Denne helgen tok hun turen til Larvik fra Halden. Her med Solveig Ellingsen. Foto:

Sammen med Nielsen kan hun rapportere om god stemning blant spinnerne hittil.

– Fredag satt vi her til klokken 23. Ingen ville dra igjen, smiler de.

Også deltakerne forteller om god stemning på treffet. Marie Svendberg Eriksen forteller at hun forsøker å få med seg de fleste spinnetreffene, og Bente Pedersen, som tok turen fra Bodø, forteller at arrangementer som dette betyr mye for henne.

– Der jeg bor er det ikke så stort miljø for dette, så da gjelder det å få med seg events som dette. Det er sosialt og hyggelig. Så jeg skal få med meg dette senere år også, sier hun.

Moe trekker frem aldersspennet blant deltakerne som særlig positivt med spinnetreffene.

– Det jeg synes er veldig fint er at vi har mange unge her. Dette er ikke bare noe for dem over 60, fastslår hun.

LES OGSÅ: Savner du sol og varme? Da er det bare å glede seg

Artikkeltags