Gå til sidens hovedinnhold

Bybloggen: Men – hvor er Bøkeskogen?

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er ikke bare enkelt å være innflytter i Larvik. Ikke turist heller. For vi har ikke akkurat strødd rundt oss med skilt som forklarer hvor alle herlighetene i kommunen ligger.

I debatten om turistbyen Larvik, har det i flere år vært snakk om et skilt som hilser hyggelig velkommen til Larvik. Uten at det har kommet opp.

Jeg har ei venninne som har flyttet til Larvik. Hun har bodd det meste av livet i Oslo, med unntak av noen år i London. Nå har hun forelsket seg helt i Risøya, såpass at hun har kjøpt hus, fått jobb i Larvik og flyttet hit.

Som tidligere journalist er hun vant til å orientere seg og finne fram. Hun har på kort tid blitt kjent med flere håndverkere enn jeg har kommet i kontakt med i løpet av mine 20 år i byen etter at jeg flyttet tilbake i voksen alder.

Som tidligere Oslo-beboer leter hun med største selvfølge etter kollektive transportmuligheter til og fra jobb. Hun synes det er helt naturlig at hun ikke kjører bil til jobb i sentrum fra Risøya, selv om hun har bil, når bussen går ti minutter unna. Der har vi mye å lære.

Den begeistrede nyinnflyttede rett i sjøkanten, tar seg stadig forfriskende sjøbad om morgenen, langt uti oktober. Mens vi «innfødte» hutrer og venter på neste sommer.

Vi burde intervjuet alle de nyinnflyttede til kommunen vår for å få tips til forbedringer. Under en middag i helga, etter noen glass rødvin, torde hun endelig å spørre: Hvor er egentlig Bøkeskogen?

På jobben hennes midt i sentrum, fikk hun høre at kollegene møttes ved inngangen til Bøkeskogen for å gå tur sammen.

– Jeg tenkte at det var utenfor det møterommet som heter Bøkeskogen, fniser hun, uten å ane hvordan hun skal ta seg til den berømte Bøkeskogen.

Søndag satte vi oss i bilen og kjørte mot Bøkeskogen, som for oss helt selvfølgelig ligger øverst i byen. Og der, i bunnen av Kongegata, så vi faktisk et skilt til Bøkeskogen! Det skiltet hadde hun ikke funnet i sentrum.

Vi la merke til at innkjørselen fra Gamle Kongevei ikke var merket med noe skilt, og svingte inn mot flaggstengene.

– Her er inngangen til Bøkeskogen, forklarte jeg en lettet fersk innbygger i Bøkebyen.

– Nå begynner alt å falle på plass. Nå vet jeg både hvor Bøkeskogen og Pumpeparken i Stavern er, konstaterte vår nye innflytter.

Kommentarer til denne saken