The Handmaid´s Tale – premiere i Bølgen og Oslo

Andreas Gilhuus håper det kommer mange på premieren til The Handmaid´s Tale i Bølgen på torsdag.

Andreas Gilhuus håper det kommer mange på premieren til The Handmaid´s Tale i Bølgen på torsdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

På torsdag kan du se første episode av The Handmaid´s Tale sesong to, gratis i Bølgen – og få to måneders gratis HBO-abonnement.

DEL

– Dette er et tilbud vi synes det er morsomt å gi til vårt publikum. Men alle må huske å hente billetter på forhånd i skranken i Bølgen, sier Andreas Gilhuus.

Torsdag er det altså premiere på sesong to av den berømte serien The Handmaid´s Tale i Bølgen, som eneste sted i Norge i tillegg til Oslo. Da har du altså muligheten til å se premieren på kinolerretet.

– Vi traff representanter for HBO Nordic på Tromsø filmfestival og fortalte at vi jobbet med å gjøre ting rundt filmer. Vi har «forsnakk» der en forteller om filmen og regissøren på Matinéklubben, som viser film hver søndag klokka tre i Bølgen. I tillegg har vi Xeno-prosjektet der vi ofte viser film, forklarer Gilhuus.

Han synes det er veldig gøy å være blant de utplukkede kinoene til å vise premieren på serien som er basert på forfatter Margaret Atwoods roman med samme navn som først ble publisert i 1985.

– HBO Nordic synes det vi holder på med er så spennende at det kommer en fra dem hit for å si noe før filmen, reklamerer Andreas Gilhuus.

Konkurranser i forkant

I fjor vant serien åtte Emmy-priser, samt Golden Globe for beste dramaserie og kvinnelige hovedrolle.

I andre sesong får vi fortsettelsen til tjenerinnen Offreds (Elisabeth Moss) kamp for overlevelse i det dystopiske samfunnet Gilead. Første sesong var basert på Margaret Atwoods roman ved samme navn, og Atwood har selv spilt en stor rolle i utformingen av sesong 2.

– Det er en av de beste seriene jeg har sett de siste årene, derfor er dette ekstra stas, sier Andreas og forteller at det blir konkurranser i forkant av filmen med premier, blant annet gratisabonnementer på HBO.

Trond Aarstad fra Matinéklubben skal holde et lite foredrag om forfatteren Margaret Atwood og serien.

– Hvis dette går bra, kan vi fortsette samarbeidet med HBO Nordic. Jeg drømmer om å få «Game of Thrones»-premieren til Bølgen i 2019! Det hadde vært stort, sier Bølgen-sjefen og fortsetter:

– Det er viktig at folk møter opp nå, så det blir et bra arrangement. Da kan vi kanskje få «Game of Thrones»-premieren også!

Artikkeltags