Mest i fokus var framtidig jernbaneplassering i Larvik, og byen langt inn i framtiden.

Nedenfor kan du se et utdrag fra hans foredrag i Sliperiet.

– Jeg har laget en skisse over grep og muligheter som jeg mener kan gjøre Larvik til en mer attraktiv by å bo i, sa den 76 år gamle arkitekten tidligere til avisa.

Arkitekt Niels Torp er mannen som har tegnet Bølgen og Fritzøe Brygge.

 

Les også: Anerkjent arkitekt vil gjøre Møllergata og Storgata til Larviks svar på Ramblaen i Barcelona

– Jeg er absolutt sikker på at den nye jernbanestasjonen ikke bør plasseres i området der den ligger nå. Det er det viktigste grepet dere kan ta. Få jernbanen vekk fra Indre havn. Det er sammenhengen mellom Indre havn og attraktive, vakre bygater opp mot et levende Larvik torg som vil gjøre Larvik unik i framtiden, sa han.

Niels Torp ser for seg den type Croisetten de har i Cannes fra Langestrand til Revet. En vakker promenade langs fjorden. Med sjø og strand på den ene siden og parker, utesteder, aktiviteter og lave bygninger liggende på den andre siden.

Torp sier at indre havn er byens «waterfront», og han inviterer alle som har lyst til å komme og høre han fortelle ved siden av 3D-modellen han har fått laget av Larvik sentrum. Han vil gjerne ha spørsmål og kommentarer til sine forslag.

Under folkemøtet i Sliperiet skal også Fritzøe Eiendoms Tore Møgster fortelle om transformasjonen i Hammerdalen, og artisten Ole Børud skal få det til å svinge musikalsk.