Larvik-kvinnen i 40-årene var på vei til Buskerud, men hun var ikke skikket til å kjøre bil. Det innså hun selv da hun kom på E18, men da lå politiet allerede bak henne med blålys.

Det var midt på dagen, rundt lunsjtider lørdag 7. oktober, at kvinnen var på vei til et sted i Buskerud. Hun hadde da kjørt fra et boligområde i Larvik og videre ut på E18 i Larvik i retning mot Sandefjord, før politiet fikk stoppet henne.

Kjøringen ble beskrevet som trafikkfarlig av polititjenestemennene som stanset henne på den trafikkerte veien.

 

Merket at hun var ruset

I retten fortalte kvinnen at hun merket at hun fortsatt var påvirket av pillene hun hadde tatt om kvelden og natta før hun kjørte på morgenen, og at hun burde stoppet. Før hun fikk gjort det, ble hun stanset av politiet, fortalte hun i tingretten.

Det viste seg at kvinnen hadde tatt sovepiller og at påvirkningsgraden tilsvarte 1,2 i promille.

 

Trafikkert vei

Retten mener det er skjerpende at hun kjørte i ruset tilstand på E18 der hun var en fare for andre trafikanter.

LES OGSÅ: Sjekker ut «verdens verste grunnforhold for jernbane»

«Alvoret av dette forsterkes av at hun kjørte på en svært trafikkert vei midt på dagen, hvor det var mange andre trafikanter til stede som kunne kommet til skade ved et trafikkuhell», skriver retten i dommen mot Larvik-kvinnen i 40-årene.

Kvinnen ble dømt til fengsel i 21 dager. Hun må også betale en bot på 30.000 kroner.

Ruskjøringen på E18 resulterte også i at hun mistet førerkortet i to år og hun må kjøre opp på nytt hvis hun vil ha sertifikat på nytt.