Tap i Kristiansand - seriegullrekken er brutt

SERIEFINALE: Larvik HK gjester Vipers i seriefinalen onsdag kveld.

SERIEFINALE: Larvik HK gjester Vipers i seriefinalen onsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Larvik HK holdt følge i en omgang, men så sa Vipers takk for seg - og stakk av med både seieren og etter all sannsynlighet seriegullet.

DEL

Etter at LHK tapte 31-27 i Aquarama må Vipers tape begge de to siste kampene (Gjerpen og Sola) for at det ikke skal bli gull til sørlendingene denne sesongen. Larvik Håndballklubb spilte jevnt med Vipers fram til pause, men i andre omgang ble forskjellen på lagene tydeligere.

Det var et heltent Larvik-lag som kom til kamp, og de ledet også 8-7 etter en fartsfylt åpning. Vipers satte så inn det første støtet, men å gå opp til 14-10 var ikke nok. Tre raske scoringer fra LHK ga full kamp igjen, og etter Mathilde Rivas-Toft sin første scoring like før pausesignalet var gjestene bare ett mål bak.

Vipers fikk en kjempestart på andre omgang og sikret seg en liten luke. Etter drøyt 40 minutter tregnte LHK å ta inn seks mål - akkurat som i det motsatte oppgjøret i Bergslihallen i januar. Denne gangen ble det imidlertid for tøft. Vipers holdt forspranget kampen ut, hadde full kontroll og tok en fortjent seier.

Med mindre det skjer noe høyst oppsiktsvekkende i sesonginnspurten er det dermed bare å gratulere Vipers som seriemestere i 2017/18-sesongen. Larvik HK må slå Storhamar hjemme i siste kamp for å sikre andreplassen i årets serie.

SMS: OPTIPS til 2005 Telefon: 800 82 000 redaksjonen@op.no

Dette skrev vi før kampen:

TV2s kommentatorer Harald Bredeli og Bente Svele tror Larvik får det tøft i kvelds gullkamp i Kristiansand.

– Det skal normalt ikke blir jevnt, til det er Vipers for gode og har for bred stall. De har noen spillere som har vært litt syke og halvskadde, men bevares, de har ni landslagsspillere. Hvis Larvik skulle hatt en reell sjanse måtte de hatt med Tine Stange, og hun måtte vært «on fire», sier Harald Bredeli.

Han tar likevel av seg hatten for den jobben LHK har gjort denne sesongen.

– Jeg hadde regnet bort Larvik etter tre serierunder, innrømmer Bredeli.

«Alle» i hallen forventer rosa gulljubel

Stange er altså ikke med til kveldens kamp, der Larvik stiller med 11 utespillere og to målvakter. Tilbake er Mathilde Rivas Toft, men ellers er det Kristine Breistøl, Emilie Christensen, Thea Mørk og toppscorer Maria Hjertner som må dra lasset og hamre inn scoringer, samtidig som det er klaff i den defensive jobben.

Vipers har scoret 30 mål eller mer i alle seriekampene med unntak av en så langt denne sesongen, og da scoret de 29 mot Fredrikstad ...

Om LHKS spillertropp har respekt hos Vipers, gjenstår å se, men det er ikke noe tvil om at alle som holder med de rosa i kveld gleder seg til kampen der de kan sikre seriegullet.

– Dette blir skikkelig gøy, ler Vipers-trener Kenneth Gabrielsen i det han møter LHKs assistenttrener og hovedtrener neste år, Geir Oustorp i trappa ned til arenaen halvannet time før kampstart.

Vipers stiller fulltallig til kveldens kamp, men Gabrielsen er ikke sikker på om han kommer til å bruke alle. Laget jo et vanvittig kampprogram, der LHK er den tredje av seks kamper på 15 dager.

– Tenning og spenning blir viktig

– Hvis vi presterer slik vi har gjort på trening mandag og tirsdag skal det være bra nok til å gjøre en god kamp, men så handler det også om hvilket lag som treffer best på tenningsnivå og spenningsnivå, sier Vipers-trener trener Kenneth Gabrielsen før kampstart.

Han forteller om en spillerstall som gleder seg veldig, og det har ikke vært nødvendig for ham å bruke mye tid på å peppe spillerstallen i jakten på å bli det første laget som vinner eliteserien for kvinner siden 2004, og ikke heter LHK.

Vipers har for øvrig bare to medaljer i eliteserien på 16 sesonger, sølv i fjor og bronse tilbake i 2003.

– Vi møter et godt lag, og Larvik er nok like forberedt som det vi er. Jeg tror kampen blir avgjort mellom stengene og i forsvar. Larvik har ikke noe å tape og mye å vinne, mens vi skal prestere foran en fullsatt hjemmearena som forventer at vi vinner, smiler Gabrielsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags