Samler inn gaver for femte året på rad: – Vi oppfordrer alle til å bidra

STOLTE: Guest relation manager Veronica Mathisen og hotellsjef Cecilia Berg ved Farris Bad gleder seg over tiltaket på hotellet, og oppfordrer alle til å donere julegaver.

STOLTE: Guest relation manager Veronica Mathisen og hotellsjef Cecilia Berg ved Farris Bad gleder seg over tiltaket på hotellet, og oppfordrer alle til å donere julegaver. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I fem år har Farris Bad og Røde Kors samarbeidet med å samle inn julegaver til barn i vanskeligstilte familier. I år gjør de det igjen – og allerede nå står tre ensomme juletrær i resepsjonsområdet på Farris bad og venter på gaver.

DEL

24. november satte Farris Bad og Røde Kors i gang aksjonen «ensomt juletre søker gaver», hvor Larviks befolkning kan donere julegaver til barnefamilier i Larviksområdet som lever under fattigdomsgrensen.

– Dette blir alltid veldig positivt mottatt. Både av gjester, ansatte og lokalbefolkningen generellt. Det er allerede flere som har tatt kontakt med oss for å høre om når vi starter gavedonasjonen i år, forteller en blid hotellsjef ved Farris Bad, Cecilia Berg.

Røde Kors og Farris Bad har iverksatt denne auksjonen i førjulstiden hvert år siden 2012, og i fjor førte aksjonen til at hele 1000 barn fikk en ekstra gave å åpne på julaften.

–  Det behøver ikke være snakk om dyre ting. Alt hjelper, og vi håper virkelig at vi klarer å glede flere barn i år, forteller Berg.

UNDER JULETREET: I fjor bidro aksjonen til at 1000 barn fikk en ekstra gave under juletreet. I år håper Farris Bad og Røde Kors på å samle inn enda flere.

UNDER JULETREET: I fjor bidro aksjonen til at 1000 barn fikk en ekstra gave under juletreet. I år håper Farris Bad og Røde Kors på å samle inn enda flere. Foto:

Les også: Klare for et nytt år med julaften på Farris Bad

– Det er viktig å hjelpe til i det lokale nærmiljøet

Berg forteller at hele Choice-kjeden, med tilnærmet 190 hoteller, har samarbeid lokalt med organisasjoner i desember for å samle inn gaver.

– Kjeden gir også 10 kroner for hver pakke som kommer inn til Unicefs arbeid og i fjor fikk Farris bad alene samlet inn 10.000 kroner på grunn av folks gavmildhet. Jeg er stolt av å jobbe for Farris Bad, og kjeden sådan, som tar et samfunnsansvar. Det er viktig for oss å også hjelpe til i det lokale nærmiljøet, sier hotellsjefen.

– Vi er veldig glade for å kunne være med på det samarbeidet vi har her i Larvik. For oss var det helt naturlig å velge Røde Kors som samarbeidspartner igjen. De gjør en helt fantastisk jobb, skryter Berg.

Les også: Juleideen deres samlet inn 162.000 kroner – nå gjør de det igjen

Merk gavene med alder og kjønn

Farris Bad tar i mot gaver helt frem til 20. desember, som Røde Kors samler inn fortløpende som gavene under juletreet samler seg opp. Hun påpeker at det er fint hvis en merker gavene med hvilken kjønn og aldergruppe gaven er tiltenkt.

– Vi vil oppfordre alle til å bidra, slik at alle barn skal få muligheten til å åpne en gave på julaften, sier Berg avslutningsvis.

Les også: Truls og Camilla åpner dørene på julaften: – Vi håper det er mange som vil komme og feire sammen med oss

Artikkeltags