Neste uke vil kommunen at du gjør mer av dette

Sprek gjeng: Jørgen Haga (f.v.) illustrerer en av de mange aktivitetene man kan gjøre i Indre havn. Ved siden av står Steven Bergren, Wilde Karlsen og Ingunn Larsen, alle fra idrettslinja ved Thor Heyerdahl vgs.

Sprek gjeng: Jørgen Haga (f.v.) illustrerer en av de mange aktivitetene man kan gjøre i Indre havn. Ved siden av står Steven Bergren, Wilde Karlsen og Ingunn Larsen, alle fra idrettslinja ved Thor Heyerdahl vgs.

Artikkelen er over 3 år gammel

– Da er det ingen unnskyldning til ikke å holde seg i aktivitet, sier Mette Daapan, som neste uke sparker i gang en rekke gratis aktiviteter gjennom Folkehelseuka.

DEL

Hele neste uke vil det være fokus på folkehelse i Larvik kommune.  

– Vi ønsker å vise befolkningen mulighetene til å være aktive og benytte seg av de fine områdene vi har, sier Mette Daapan, en av arrangørene fra Friskliv og mestring.

Folkehelseuka ble arrangert i Larvik for første gangi fjor, og er et initiativ fra kommunen for å stimulere folk til å møtes og være mer fysisk aktive.

– Hensikten er å få befolkningen til å komme seg ut. Det handler ikke bare om trening, men om trivsel, mestring og deltakelse. Det å være sammen og ha fine opplevelser. Da gjelder å få folk til å samles på arenaer som er åpne for alle, sier Carl Erik Mathisen, folkehelsekoordinator i Larvik kommune.

LES OGSÅ: Kom deg ut av sofaen, for opplevelser gir bedre helse

Møt opp! Det er oppfordringen fra arrangørene, her representert ved folkehelsekoordinator Carl Erik Mathisen, Mette Daapan fra Friskliv og mestring, kulturkonsulent Arve Karlsen og Ragna Gjone fra Friskliv og mestring.

Møt opp! Det er oppfordringen fra arrangørene, her representert ved folkehelsekoordinator Carl Erik Mathisen, Mette Daapan fra Friskliv og mestring, kulturkonsulent Arve Karlsen og Ragna Gjone fra Friskliv og mestring. Foto:

Kulturavdelingen i kommunen er en naturlig del av prosjektet. De sørger blant annet for at det blir kreative stasjoner som musikkverksted og visuelle kunstprosjekt.

– Vi bruker Folkehelseuka til å se sammenhengen mellom kultur og musikk i et folkehelseperspektiv. Det er ikke bare fysisk aktivitet som er viktig, men også det sosiale. Gode opplevelser, det å være sammen og føle tilhørighet, sier Arve Karlsen, kulturkonsulent og medarrangør.

LES OGSÅ: – Vestfolds mest spennende turområder finner vi i Larvik og Lardal

Gratis trening

Folkehelseuka vil markeres flere steder. Stamina og Spenst har gratis uke for alle, slik at folk kan prøve ulike timer på treningssentrene.

Larvik golfklubb gir gratis prøvetimer på golfbanen torsdag, fredag og lørdag, og biblioteket vil stille ut bøker med fokus på helse og livsstil.

Men det er først og fremst på torsdag at det offisielle programmet starter, og Indre havn er arenaen der det skjer.

Da blir det offisiell åpning av ordfører Rune Høiseth, før 800 skoleelever fra 4.-7. klasse skal få boltre seg i ulike aktiviteter som klatrevegg, kanonball, bordtennis, volleyball, basketball og skating.

Fredag er det 650 ungdomsskoleelever som skal sørge for liv og leven i Indre havn.

– Vi har invitert alle skolene til å komme, og veldig mange klasser har meldt seg på i år. Det synes vi er gøy. Dessuten kommer det en rekke lag og foreninger og skal vise seg fram. Vi håper at folk vil komme ned og kikke disse dagene, sier Mette Daapan.

Fredag avsluttes med gratiskonsert med den norske Melodi Grand Prix-vinneren, Alexander Walmann.

– Dette kan være interessant for flere enn ungdomsskoleelever. Alle arrangementer er gratis for alle, så vi håper at folk benytter seg av dette, sier Mette Daapan.

Lørdag har arrangørene slått seg sammen med samarbeidskomiteen for sammenslåing av Lardal og Larvik, og rigger til en familiedag i Indre havn.

Da skal det serveres smakebiter fra den nye kommunen både i form av mat, aktiviteter og kultur.

– Her kan du bli med på byvandring, delta på aerobic eller qi-gong, bli underholdt av lokale artister og heie fram din favoritt i årets store volleyballkamp mellom Larvik og Lardal, sier Mette Daapan.

LES OGSÅ: Driver barnehage litt utenom det vanlige

Ungdom tilbringer mer tid i Indre havn

I Indre havn har det vært et yrende liv hele sommeren, spesielt etter at man innviet området med enda flere aktiviteter.

Populært aktivitetsområde: Elevene Jørgen Haga (f.v.), Steven Bergren, Wilde Karlsen og Ingunn Larsen sier at Indre havn har blitt en enda mer attraktiv plass å være for ungdom.

Populært aktivitetsområde: Elevene Jørgen Haga (f.v.), Steven Bergren, Wilde Karlsen og Ingunn Larsen sier at Indre havn har blitt en enda mer attraktiv plass å være for ungdom. Foto:

– Vi ser at stadig flere organiserte skoleklasser er her. Det er akkurat det vi håpet på, sier Carl Erik Mathisen.

– Det har blitt enda morsommere å være her på fritiden. Jeg spiller mye basket. Det virker som ungdom tilbringer mer tid her, sier Jørgen Haga.

Han går idrettslinja på Thor Heyerdahl vgs., som denne dagen har lagt gymtimen nettopp til Indre havn.

– Vi prøver å variere timene og har ofte uteaktiviteter. Da er dette aktivitetsområdet helt ypperlig. Spesielt basketbane bruker vi mye, sier Linn Helberg Klavenes, lærer på idrettslinja.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.