Torsdag markeres Verdens overdosedag i Larvik. Gjennom et samarbeid mellom Frelsesarmeen, Civitan Liv og kommunens rusteam vil det bli holdt appeller på Torget.

– Det er åpent for alle som vil være med å minnes de som har mistet livet til avhengighet, sier Astrid Holm Andersen i Frelsesarmeen.

LES OGSÅ: Ber kvinner ta livreddende sjekk

Minnestund og blomsternedleggelse

Dagen starter med frokost på Frelsesarmeen.

– Fra klokken 10:00 til 12:00 inviterer vi til vafler og kaffe på Frelsesarmeen. Dette arrangerer vi hver mandag og torsdag for de rusavhengige, men nå på torsdag vil det være åpent for alle.

Deretter vil det holdes appeller i Nansetgatat ved Mix fra 12:30.

– Her vil blant annet varaordfører Olav Nordheim si noen ord. Han har et brennende engasjement mot rusproblematikken og er en viktig samarbeidspartner for oss.

Det vil også holdes minnestund og ett minutts stillhet for dem som har gått bort som følge av rus det siste året.

– Da er det mulighet for folk å tenne lys og legge ned blomster for familie og venner som har gått bort, avslutter Andersen.

LES OGSÅ: Oles parti vil legge ned sykehusene

Første gang i 2001

Verdens overdosedag ble for første gang markert i Australia i 2001.

I Norge går kommuner, bruker- og pårørendeorganisasjoner sammen for å markere Verdens overdosedag 31. august. Markeringen er ett av flere tiltak i Nasjonal overdosestrategi fra Helsedirektoratet. Hovedmålet i strategien er en årlig nedgang i overdosedødsfall, med en langsiktig nullvisjon.

Dagen ble markert for første gang i Larvik i fjor. Da samlet hele 150 mennesker seg på torget.