Gå til sidens hovedinnhold

Derfor må årets toppturer gå uten Farris Panorama

Artikkelen er over 4 år gammel

Årets toppturer i regi av turistforeningen blir uten turen ved Ono, men i jubileumsåret er det nok av god naturopplevelser å kaste seg over.

Tar du utfordringen til Tor Arne og Tor Gunnar?, og en av de nye var en topptur kalt Farris Panorama.

Til årets sesong er turen tatt bort på grunn av vilthensyn, melderTuristforeningen i Larvik på sin facebookside.

Løypesjef Tom Egil Thorstensen forklarer at det ikke handler om rådyr eller elg, men om en biotop, et miljø med arter som ikke finnes alle steder. Det kan både være dyr og planter inni bildet.

– Jeg vet faktisk ikke hva slags biotop det er, men vi fikk en henvendelse fra naturvernforbundet om vi kunne se på turtilbudet, og grunneier Fritzøe Skoger bekrefter at det er et lite miljø som ikke har behov for økt trafikk, og det tar vi selvfølgelig hensyn til, og ønsker ikke oppfordre våre medlemmer eller andre til å prøve denne turen, forklarer Thorstensen.

Turen til toppen var aldri stimerket, men de ter nå satt opp skilt på bommen til Nedre Ono om at dette ikke lenger er en topptur i regi av LOT.

LES OGSÅ: Fikk midler til opprusting av Bystien: – Vi er svært takknemlige for å få disse pengene

Disse turene anbefaler løypesjefen i januar

Det er imidlertid nok av andre turer å gi seg i kast med i distriktet, selv om det er januar og ikke så grønt. Thorstensen forteller at det kun er oppover i Vestmarka at det er litt mer snø, og litt vanskeligere å ta seg fra på beina.

– Jeg har lest debatten om fotturer i skisporet, og der støtter vi de som mener at det ikke er nødvendig å gå midt i sporet, men at det må være lov å gå i kanten, smiler Thorstensen.

Nå på nyåret vil han anbefale turer i Eiksmarka, langs Kyststien i Brunlanes, Bøkeskogen og Bystien.

– Det er veldig flott også i vinterdrakt, men ta på deg gode sko med feste, spesielt hvis du det er snakk om litt fjell. Det er for eksempel ikke å anbefale at du går på svabergene langs Kyststien, understreker Thorstensen.

For de litt mer spreke og med gode sko vil han anbefale en dag opp til Salsås hvis det er sol og fint. Utsikten fra toppen blir nemlig ikke noe dårligere med fargespillet på ettermiddagen.

Et av målene for turistforeningen i 2018 er å rydde litt på noen av toppene, slik at opplevelsen blir enda bedre når han man har kommet seg til topps.

LES OGSÅ: Nesten én million til ny løypemaskin

150 år i år – har du et klippekort liggende?

21. januar har Den Norske Turistforeningen tilbudt medlemmene turer eller hytter i 150 år. Det skal markeres med ulike arrangementer. Blant annet inviterer Larvik og Omegns turistforening til åpen dag på Lauvesetra og i Eikedalen denne søndagen, med blant annet gratis bløtkake og pølser.

– Da håper jeg det kommer så mange at vi går tom for bløtkake, ler Thorstensen.

I forbindelse med jubileet startet Larvik og Omegn turistforeningen en konkurranse i mai 2016, som de kalte 150-klippen. Alle som ønsket det kunne hente et klippekort og samle så mange poeng de ønsket.

Hvis du har et slikt kort i skuffen eller på oppslagstavla er fredag 19. januar siste frist for å levere dem inn på kontoret i Storgata, dersom du vil være med i trekningen om fem gavekort på .1.500 kroner og pikniksekker.

Det er ikke for sent å samle klipp heller, du har en ukes tid på å komme deg ut i skog og mark.

LES OGSÅ: Lines kamp for å fikse kroppen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.