Minnemarkering etter drukningsulykken: – Vi vil vise at vi tenker på dem

MINNEMARKERING: HjelpeRingen organiserer en stille markering med fakler og blomsternedleggelse fra kl. 17.00 på Torget fredag.

MINNEMARKERING: HjelpeRingen organiserer en stille markering med fakler og blomsternedleggelse fra kl. 17.00 på Torget fredag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

HjelpeRingen organiserer stille markering med blomsternedleggelse på Torget fredag.

DEL

Etter drukningsulykken ved Revet i Larvik forrige uke er det flere som har ønsket å uttrykke sin omtanke for familien.

Den frivillige gruppen HjelpeRingen organiserer derfor en samling på Torget i Larvik fredag ettermiddag og kveld.

Fra kl. 17.00 kan de som ønsker komme til området øverst på Torget for å legge ned roser.

– Det skal ikke være taler, men en stille markering til ettertanke og for å vise omsorg for familien, sier Unni Elisabeth Fevang Tafjord fra HjelpeRingen i Larvik.

Samer mistet datteren i drukningsulykken: – Jeg håper vi er de siste som opplever en slik tragisk hendelse

Vil forme et hjerte av roser og fakler

HjelpeRingen har fått tillatelse fra brannvesenet til bruk av fakler, og det planlegges så å forme et hjerte av roser og fakler til minne om 12 år gamle Roaa Daoud som mistet livet i en drukningsulykke forrige uke.

– I Larvik er det mange som bruker dette området, så det har nok satt en støkk i mange. Ekstra gripende og utrolig trist er det når det gjelder et barn, sier Fevang Tafjord.

Etter at samlingen er over, rundt kl. 20.00 fredag kveld, vil ansvarlige i HjelpeRingen sørge for at blomstene blir brakt videre til familien gjennom bekjente.

Har berørt mange

Østlands-Posten har skrevet om at over 80 personer møtte opp til informasjonsmøte på Brunla ungdomsskole dagen etter ulykken.

– Jeg kan forsikre alle om at denne ulykken har berørt oss alle i Larvik kommune, sa fungerende ordfører i Larvik kommune Olav Nordheim da.

Unni Elisabeth Fevang Tafjord er enig:

– Vi er både som enkeltmennesker og som samfunn i Larvik berørt av det som skjedde, og mange ønsker å uttrykke sin omtanke.

Derfor ønsket HjelpeRingen å gi folk i Larvik mulighet til å samles og vise at de tenker på familien. På Facebook-gruppen til HjelpeRingen i Larvik står det:

«Vi ønsker å vise at vi tenker på familien og vennene hennes i den tunge sorgen de står i, og førstkommende fredag kl. 17.00 former vi et hjerte av fakler og roser på Torget i Larvik, slik at alle kan komme og vise sin nestekjærlighet og omtanke ved å legge egne roser der utover ettermiddagen og kvelden.»

Hjelperingen vil ordne slik at blomstene vil bringes videre til Roaa sin familie og lagt på hennes gravsted, med hjelp fra Hiam Al-chirout og Norskskolen hvor Roaa har vært elev, som også holder en egen minnemarkering fredag.

– Hun var ei veldig snill jente. Høflig og godt likt av alle.

Artikkeltags