Det var fredag ettermiddag at han, for vi tror det er en hannpapegøye, kom flaksende inn på glassverandaen til Eirin Andreassen, i 7. etasje på Tårngården på Torstrand. Der slo den seg litt forskremt ned i en Hortensia. Og ble værende.

Les mer: – Vær forsiktig med meiseboller

Eirin visste ikke helt hva hun skulle gjøre med den vakre fuglen, men ringte til sin gode venninne Turid Førisdal på Veldre. Hun har hatt undulater tidligere, og visste råd. Og den videre historien lar vi Turid fortelle:

Åpenbart redd

– Jeg sa med en gang at hun for all del ikke måtte slippe fuglen ut, for den var åpenbart redd og på rømmen. Jeg hadde et stort undulatbur stående, og siden min venninne nesten er blind, måtte jeg trå til. Hun ble glad da jeg sa jeg kunne ta med meg fuglen. Og vet du, da jeg åpnet døra til buret, fløy den rett inn. Ingen tvil om at dette er en papegøye som er vant til å være i bur.

Og Turid tok med seg papegøyen og buret og dro hjem til Anemoneveien 46 på Veldre. Der har fuglen på ingen måte fløyet, men funnet seg godt til rette på badet. Døra til buret står åpent hele tida, og da Turid hengte opp en pinne som hjemmets undulater har brukt tidligere, ble det fort en favorittplass. Og som vi kan se på bildet, den liker å sitte foran speilet.

Kan ende i Tønsberg

Men kanskje den savner selskap? Det mener i hvert fall Turid Førisdal:

– Papegøyer trives best som par, og kanskje sitter det nå en make et annet sted i byen og venter? Derfor vil vi så gjerne at den finner hjem, men det kan jo også hende at noen rett og slett har sluppet den ut for å bli kvitt den. Jeg vet ikke. Jeg kan ikke ha den videre hos oss, vi har en katt, og selv om det har gått bra så langt, så vet en jo aldri hva som kan skje. Men jeg har en venninne i Tønsberg som har en hunnpapegøye, og hun kan ta den imot. Men jeg vil så gjerne sjekke om det er noen som savner den. Har spredt bildet flere steder, men ØP har jo så mange lesere, så jeg håper dere kan legge ut bildet.

Nure er for øvrig av arten Fischers dvergpapegøye.

Les mer: Gult kort: Truer fuglelivet ved å kjøre vannscooter i fredningsområdet på Værvågen

Og det gjør vi selvfølgelig. Oppe i Anemoneveien har den allerede fått et nytt navn. Nure heter den nå, døpt av Turids barnebarn, som synes det minnet litt om den forsiktige gutten i den populære NRK-serien «Jul i Svingen».

Så vet du noe om Nure, så skriv en melding her eller ta direkte kontakt med Turid på telefon 98493261.

Les mer: Lill-Kristin mistet to av sine katter på grunn av rottegift