Gleder meg til å se Larvik!

VÆRE MED VIDERE: Jeg tror vi er mange som fortsatt vil være med på å forsøke å få klubben på bena igjen, selv om det bare blir med lokale krefter, skriver Terje Anthonsen.

VÆRE MED VIDERE: Jeg tror vi er mange som fortsatt vil være med på å forsøke å få klubben på bena igjen, selv om det bare blir med lokale krefter, skriver Terje Anthonsen.

Av
DEL

MeningerFor en som var med på å danne Larvik Håndballklubb for snart 30 år siden, er det med blandede følelser jeg møter opp på det ekstraordinære årsmøtet onsdag. Her har dagens styre foreslått «begjæring av oppbud og innlevering til skifteretten». Styret vil med andre ord at det skal være over for håndballhistoriens beste norske kvinnelag.

Vi var mange som hjalp Larvik HK i høst. Noen med store beløp og noen med mindre beløp. Alt var imidlertid gitt med hjertet. Og vi trodde alle at klubben da var reddet fra den situasjonen man er kommet opp i nå. Budsjettet ble fulgt – i hvert fall på utgiftssiden. Det var bare det at inntektene ikke stemte – uten at styret reagerte. Og det er her man kan spørre hva styret har gjort. Hvorfor kunne man ikke gått inn tidligere og snakket med spillerne om redusert lønn, og hvorfor går man til «innkjøp» av nye spillere som avgjort ikke er bedre enn om man ga sjansen til noen lokale utøvere. Hvorfor får en målvakt som har sittet på benken siden hun kom, rund 30.000 kroner i lønn, og det samme med en ny venstreving?

Hadde det ikke vært bedre at styret hadde flagget dårlig økonomi og redusert satsingen sin, og ikke gått til «innkjøp» av enda flere dyre spillere? Da hadde vi i hvert fall hatt – helt sikkert –et «levende» Larvik Håndballklubb – om årsmøtet ikke går inn for styrets innstilling.

I samme åndedrag må jeg spørre hvem som bestemmer spillerinnkjøp – treneren eller kommer han bare med forslag og så er det styret som bestemmer? I LHK’s tilfelle må jo styret ha hatt et siste ord, all den tid økonomien har vært som den er?

Jeg tror at spillerlønningene jevnt over har vært for høye, og da kan ikke dagen situasjon komme som noen overraskelse. Inntektene har jo hele tiden vært forskuddsbetalt for å redde situasjonen før dette igjen. Og så har man slitt med en svært tyngende gjeld fra hoppepark-satsingen – og utrolig høye spillerlønninger den gangen.

For meg er det utrolig at et styre, bestående av voksne, forluftige mennesker, kan rote seg sånn bort. Jeg kjenner også til noen historier fra det forrige styret, hvor medlemmer med god økonomisk bakgrunn, trakk seg på grunn av manglende informasjon når det ble spurt om økonomi.

Uansett – jeg tror vi er mange som fortsatt vil være med på å forsøke å få klubben på bena igjen, selv om det bare blir med lokale krefter.

Jeg kommer i hvert fall ikke til å stemme for styrets innstilling og gleder meg til å se Larvik mot Molde i Arena Larvik til søndag.
 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags