Kjempestemning på høstferie-camp

Høstferiecamp: Aktiv Larvik har i år rekordmange påmeldte til aktivitetscampen i høsterien.

Høstferiecamp: Aktiv Larvik har i år rekordmange påmeldte til aktivitetscampen i høsterien. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Aktiv Larvik arrangerer gratis aktivitetscamp i høstferien for barn og ungdom i hele Larviks-distriktet. Nesten like mange jenter og gutter fra 14 forskjellige skoler og 14 nasjonaliteter deltar i høstens aktiviteter.

DEL

Siden det ble opprettet i 2012 har Aktiv Larvik gitt gratis tilbud av aktiviteter. I tillegg til sine daglige aktivitetstilbud arrangerer de hvert år camp med et utvidet tilbud i høst- og vinterferiene. Dette er et gratis tilbud for barn og ungdom fra 5. til 10. klasse.

– Vi ser på dette som en inkluderingsarena, forteller leder av Idrettsrådet og kontaktperson for Aktiv Larvik, Ann-Kristin Aanstad.

Hun forteller at de i år har satt rekord med 94 påmeldte.

– Det kommer noen fler hver dag, sier hun.

Aktivitetene foregår hver dag i høstferien, fra mandag til fredag, mellom 09.30 og 16.00 i Fagerli idrettshall og på Hedrum ungdomsskole.

Bredt aktivitetstilbud

I løpet av uken får deltakerne tilbud om en rekke forskjellige aktiviteter, både inne og ute. Det er for eksempel På formiddagen er det blant annet bordtennis, frisbeegolf og zumba i Fagerlihallen, og på ettermiddagen stikkball, volleyball og svømming i gymsalen og svømmehallen på Hedrum ungdomsskole.

Også på lørdagene før og i høstferieuka blir det svømming mellom to og fire. Dette virker å være en veldig populær aktivitet for mange av deltakerne.

– Det er veldig gøy, for vi får ikke svømme på skolen, så da er det fint å få svømme her, sier Sarah Ibrahim Hussein som går på Mesterfjellet.

Flere lokale lag og foreninger bidrar til aktivitetstilbudet. Dette inkluderer blant annet svømmeklubben, bordtennisklubben og volleyballklubben.

Dette er et heldagstilbud, og lunsj serveres hver dag.

– Vi bruker kantina her, og noen av barna synes det er gøy å hjelpe til på kjøkkenet, sier Ann-Kristin.

Dette blir bekreftet av en jentegjeng som kommer litt sent til stikkballen som allerede er i full gang i gymsalen. De har vært på kjøkkenet, og synes det er veldig gøy å få være med å lage mat.

LES OGSÅ: Her kombineres lek og læring

Kjøkkenjentene: F.v. Jasmin Safia Dasilva Timm, Wiktoria Maja Zalewska, Mie Elise Marthinsen, Elvira Michaela Bratteng, Emma Hvarnes Edvardsen, Mia Lund-Gilhuus og Bianka Kazimierczak.

Kjøkkenjentene: F.v. Jasmin Safia Dasilva Timm, Wiktoria Maja Zalewska, Mie Elise Marthinsen, Elvira Michaela Bratteng, Emma Hvarnes Edvardsen, Mia Lund-Gilhuus og Bianka Kazimierczak. Foto:

Møteplass

Høstferiecampen er åpen for alle 5. – 10.-klassinger i Larvik.

Ann-Kristin Aanstad forteller at de i høst har påmeldte fra 14 forskjellige barne- og ungdomsskoler. Dermed blir dette også et sosial møteplass for deltakerne.

Koser seg: Sarah Ibrahim Hussein, Bilal Taqlai Hussein og aktivitetsleder i bordtennis Raguel.

Koser seg: Sarah Ibrahim Hussein, Bilal Taqlai Hussein og aktivitetsleder i bordtennis Raguel. Foto:

– Jeg har blitt kjent med nye, sier Ibo Hussein, som går på Hedrum ungdomsskole.

Dette er ikke hans første gang på aktivitetscamp, og han forsikrer om at det er gøy å være med.

– Fotball og stikkball er mine yndlingsaktiviteter, sier han.

En av skolene som har mange påmeldte er Verdensmestern mottaksskole. Aktivitetscampen kan denne høstferien skryte av å ha påmeldte fra 14 nasjonaliteter.

– Dette fungerer også som en integrerings- og inkluderingsarena, sier Ann-Kristin.

Også forskjellige aldersgrupper blandes. Ann-Kristin sier at de ikke skiller på alder under aktivitetene. Det er altså barn og ungdom i en bred aldersgruppe som spiller og leker sammen. Høstferiecampen er for 5.-10.-klassinger, men noen av aktivitetslederne har med seg barn som er nede i fireårsalderen. Aktivitetslederne forteller at dette går veldig fint.

– De eldre tar hensyn og er forsiktige med de yngre.

LES OGSÅ: Ønsker flere deltagere til LAN i høstferien

Populært

På deltakertallene kan man se at dette er blitt et populært tilbud i skoleferiene. Denne høstferien er det satt rekord med 94 påmeldte.

Ann-Kristin forteller at det er mange av deltakerne som kommer igjen hver høst- og vinterferie.

– Noen kommer til og med tilbake som aktivitetsledere når de er blitt eldre, sier hun.

Hun håper trenden med fler og fler deltakere vil fortsette, og sier at de gjerne ser at enda fler gjør bruk av tilbudet. Skolene må være spesielt flinke til å formidle om muligheten, mener hun.

Stikkball: Alle var i  høy aktivitet da det ble spilt stikkball i gymsalen på Hedrum ungdomsskole.

Stikkball: Alle var i høy aktivitet da det ble spilt stikkball i gymsalen på Hedrum ungdomsskole. Foto:

Lavterskeltilbud

Aktiv Larvik startet opp i 2012 som en satsing på folkehelse. I begynnelsen var det et fokus på å gi aktivitetstilbud til ungdom, men siden den gang har man utvidet tilbudene til både yngre og eldre.

Dette skal være et lavterskeltilbud, både aktivitetene og nødvendig utstyr til dem skal være gratis. Dermed blir dette ikke bare en mobilisering for økt fysisk aktivitet, men også et inkluderingstiltak.

Aktiv Larvik drives nå i regi av Larvik kommune, blant annet med midler fra Kulturdepartementet. I tillegg til aktivitetscampene har de dagaktiviteter mandag til søndag. Alt er gratis og det tilbys forskjellige typer aktiviteter for både yngre og eldre.

LES OGSÅ: Larvik Ski utvider høsttilbudet – starter opp terrengløpkarusell

Artikkeltags