Denne gjengen trenger hjelp til å slå en rekord

KONKURRANSE: – Det har blitt en intern, uhøytidelige konkurranse mellom skolene i landet om å samle inn mest til dette gode formålet, sier aksjonskomiteen. Fra venstre Finn Gross Maurer, Lisa Gross Maurer, Nadia Storhaug, Andrea Eftang Rø og Nora Christiansen.

KONKURRANSE: – Det har blitt en intern, uhøytidelige konkurranse mellom skolene i landet om å samle inn mest til dette gode formålet, sier aksjonskomiteen. Fra venstre Finn Gross Maurer, Lisa Gross Maurer, Nadia Storhaug, Andrea Eftang Rø og Nora Christiansen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Russen er klar for et skikkelig krafttak mot kreft. I år er det spesielt bedriftene de henvender seg til.

DEL

– Jeg tror vi kan samle inn et veldig stort beløp i år, sier Andrea Eftang Rø.

Russen ved Thor Heyerdahl er igjen med på innsamlingsaksjonen «Krafttak mot Kreft», der pengene i år går til forskning på senskader og tilbud til de som lever med senskader etter kreftbehandling.

– Det er viktig å kunne leve et så godt liv som mulig etter kreftbehandlingen. Derfor er dette viktig – og meningsfylt. Kreft kan ramme oss alle, og de aller fleste kjenner noen som er rammet av sykdommen, sier Lisa Gross Maurer.

LES OGSÅ:

Innsamlingen har begynt

Selve aksjonsdagen er onsdag 14. mars. Da vil russen gå rundt i hele Larvik med bøsser.

Men nytt i år er at det også er lagt til rette for en digital innsamling som allerede har åpnet.

– Denne siden er åpen hele tiden, og bidrag kan tas imot når som helst slik at enkeltpersoner, bedrifter – ja rett og slett alle som ønsker, kan bli med å støtte en god sak, sier Andrea Eftang Rø.

Gå inn her for å støtte aksjonen!

LES OGSÅ:

– Dette betyr at aksjonen strekker seg over lengre tid og at det er flere måter å gi på enn til bøssebærerne 14. mars. Det er jo ikke sikkert at folk er hjemme denne dagen, men da kan de gå inn på nettet og gi penger allerede nå, oppfordrer Nora Christiansen.

På nettsidene vil navn på bedriften og beløpet dukke opp. Det er også mulig å legge igjen en kommentar.

– Vi håper at vi klarer å skape en konkurranse mellom de ulike bedriftene i Larvik. Hvis man ser en bedrift som har gitt mye, kanskje det inspirerer andre bedrifter til å gi enda mer? Vi håper at vi klarer å samle inn så stor beløp som mulig til denne gode saken, sier Andrea Eftang Rø.

INNSAMLINGEN ER I GANG: Selve aksjonsdagen er ikke før 14. mars, men nytt i år er den digitale innsamlingen som har åpnet. Aksjonskomiteen oppfordrer folk i Larvik til å gi penger som går til kreftforeningen. Fra venstre Nadia Storhaug, Nora Christiansen, Finn Gross Maurer, Andrea Eftang Rø og Lisa Gross Maurer.

INNSAMLINGEN ER I GANG: Selve aksjonsdagen er ikke før 14. mars, men nytt i år er den digitale innsamlingen som har åpnet. Aksjonskomiteen oppfordrer folk i Larvik til å gi penger som går til kreftforeningen. Fra venstre Nadia Storhaug, Nora Christiansen, Finn Gross Maurer, Andrea Eftang Rø og Lisa Gross Maurer. Foto:

Vil slå fjorårets rekord

I år er selve innsamlingsaksjonen 14. mars.

Aksjonskomiteen mener at aksjonen er viktig av flere årsaker:

– For det første er vi med og bidrar til en utrolig viktig sak. Men dette gir også et mer positivt bilde av russen, og det binder oss litt mer sammen. Vi som et kull kan få til noe stort ved å samle inn mye penger som kan bidra til mer kunnskap og forskning innen senskader etter kreftbehandling, sier Lisa Gross Maurer.

Russen ved Thor Heyerdahl vgs. har de senere årene samlet inn flere hundre tusen kroner årlig gjennom aksjonen Krafttak mot kreft. I fjor samlet russen inn over 200.00 kroner. Årets kull håper at de klarer å slå dette beløpet.

– Vi er 377 elever, og håper at vi får med så mange som mulig. Vi skal prøve å dekke opp de aller fleste gater i Larvik, og håper at folk blir med å støtte. Det ville vært veldig flott om Larvik kom høyt opp i landet, sier Andrea Eftang Rø, og påpeker:

– Det er viktig å understreke at alt vi samler inn går til kreftforeningen.

Krafttak mot kreft

■ Kreftforeningens årlige nasjonale innsamlingsaksjon.

■ Siden de første bøssebærerne gikk fra dør til dør i 2006 er det blitt samlet inn over 260 millioner kroner til kreftsaken gjennom Krafttak mot kreft. 

■ Russen er en stor andel av deres bøssebærere. 

■ Selve aksjonsdagen er lagt til onsdag 14. mars, der pengene i år går til forskning på senskader og tilbud til de som lever med senskader etter kreftbehandling.

■ I år har de i tillegg opprettet en digital innsamling som er åpen for bidrag fra 11.01.2018.

■ Dette er tilbud for enkeltpersoner og spesielt for bedrifter, som ikke får støttet oss på selve aksjonsdagen.

■ Bedriftens navn og beløp vil bli vist på innsamlingsiden, hvor det også er mulig å legge til en liten kommentar om man ønsker det.

Artikkeltags