Larvik bygger en «toårsmur for å stoppe innflytting »

ØNSKER IKKE «MUR»: Rådmannen skriver i saken at flere kommuner har innført boplikt og bygd «toårsmuren». Rådmannen foreslår at vi i Larvik også gjør det samme. Vi mener at kommunestyret ikke bør vedta dette, skriver artikkelfofatterne.

ØNSKER IKKE «MUR»: Rådmannen skriver i saken at flere kommuner har innført boplikt og bygd «toårsmuren». Rådmannen foreslår at vi i Larvik også gjør det samme. Vi mener at kommunestyret ikke bør vedta dette, skriver artikkelfofatterne. Foto:

Av
DEL

MeningerInnbyggere i Norge som ønsker å bosette seg i Larvik kommune og trenger en omsorgsbolig – er i prinsippet uønsket. Flertallet av politikerne i Helse og Omsorgskomiteen (HOK) støttet den 6.3.19 kravet om minimum 2 års botid før du kan søke om omsorgsbolig i Larvik. I HOK var det kun politikerne Vinjar S.O. Rosendal (Politisk Uavhengig) og Erik A. Sørensen (BedreLarvik) som stemte imot å innføre en 2 års boplikt i kommunen, før man kan søke omsorgsbolig.

I praksis betyr dette for eksempel.; skulle ditt utflyttede barn, søsken, din mor eller far, som brått har blitt rammet av en sykdom/ulykke, og ønsker å flytte til Larvik og bo i en omsorgsbolig nær deg, så sier kommunen nei. Man må først ha bodd i Larvik de siste 2 årene. Kun sunne, friske og raske og mennesker heretter, takk?

I USA vil presidenten bygge en mur for å holde uønskede mennesker fra å komme – i Larvik ønsker et flertall av politikerne i HOK å bygge en «toårsmur» som stopper norske innbyggere med spesielle behov fra å komme. I Tyskland for knappe 100 år siden, etablerte regimet en standard og et apparat for- og et system på hva slags mennesker, i tillegg til raser, som var ønsket. Var du av en annen oppfatning, ikke etter «standarden» og du protesterte, ble du kanskje bare plutselig «borte». Mer trenger vi ikke å si om det som skjedde den gang om du ikke var «A4» etter ledelsens standard.

Rådmannen skriver i saken at flere kommuner har innført boplikt og bygd «toårsmuren». Rådmannen foreslår at vi i Larvik også gjør det samme. «Build the wall» roper flertallet i HOK, og vi kan bedre ta vare på dem som allerede er innenfor muren og kommunen får bedre økonomi. Om «2 årsmuren» bygges i Larvik, og resten av Kommune-Norge bygger murer, har vi om noen år 350 murer i Norge. 350 murer for å stoppe mennesker med en uønsket lidelse eller behov for hjelp i form av en omsorgsbolig fra å kunne flytte. Om alle kommuner bygger hver sin mur, har vi ikke oppnådd annet enn å begrense folks frihet, uten noen økonomisk gevinst – om det skulle være målet. I Norge, anno 2019, bygger altså kommunene mur for å beskytte seg mot «uønskede» individer. Dette er trist – «i verdens rikeste land.»

Vi mener at kommunestyret ikke bør vedta å bygge en mur rundt Larvik kommune – en slik mur hører ikke hjemme i vår kommune. Den hører ikke hjemme i Kommune-Norge og slett ikke i Larvik. Vi oppfordrer kommunestyret den 20.3.19 til å si tydelig nei til en slik mur.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags