– Thor Heyerdahl Instituttet ønsker å øke bevisstheten rundt temaene klima og miljø. Derfor inviterer vi ungdom til å sende inn tekst, film, animasjon, illustrasjon eller håndverk, sier Beate Bjørge.

Larviks æresborger Thor Heyerdahl bidro til å skape engasjement for viktige globale spørsmål og miljøvern. Han så tidlig at havet var forurenset, og ropte varsku. Nå utfordrer altså instituttet ungdom til å komme med sine bidrag.

Det var under Thor Heyerdahls 100-årsjubileum i 2014 at regjeringen ga en gave på 150.000 kroner til stiftelsen Thor Heyerdahl Instituttet. Gaven ble gitt i form av tre stipender på 50.000 kroner hver, forteller instituttlederen.

– Thor Heyerdahl er en av Norges mest berømte og respekterte menn i utlandet. Hans arkiver er innlemmet i UNESCOs kulturarvliste fra 2011. Vi er stolte av at han kom fra Larvik, og derfor tenker jeg at det er spesielt utfordrende for Larvik-ungdom å melde seg på, utfordrer hun.

LES OGSÅ: Hun fikk Heyerdahlstipend

 

Fortsatt mulig

Det er spesielt Heyerdahls evne til å tenke og jobbe tverrfaglig som tas opp i konkurransen om dette stipendet i 2018.

– Vi tar gjerne imot gruppearbeid som inneholder flere uttrykk. I fjorårets konkurranse fikk vi inn rundt 50 bidrag fra hele landet med en mengde uttrykk og kommunikasjonsformer. Da delte vi opp i to førsteplasser og tre andreplasser.

Beate Bjørge forteller at det er kommet inn mange bidrag allerede.

– Så lag ditt eller deres bidrag og send det inn til www.heyerdahl-institute. com innen 30. april, sier hun.

LES OGSÅ: En annerledes samfunnsfagstime