Sykkelguiding i nærområdet

Historisk sykkeltur: Aage Irgens Høeg lokker med sykkeltur langs historiske steder i nærområdet 2. pinsedag.

Historisk sykkeltur: Aage Irgens Høeg lokker med sykkeltur langs historiske steder i nærområdet 2. pinsedag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

2. pinsedag kan du hente fram sykkelen, feste hjelmen og møte ved flaggstengene i Bøkeskogen. Derfra vil Per Nyhus guide deg gjennom store deler av det historiske Larvik.

DEL

Historiske gåturer gjennom et samarbeid mellom Larvik Historielag og Turistforeningen har i mange år vært en stor suksess. Nå byttes joggeskoene ut med sykkelen, og fra flaggstengene i Bøkeskogen kan du få med deg både historien om Fresjeborgen, Langestrand, Fritzøe verk, Bølgen, Tollerodden og mye mer.

Les også: Vandring i Larviks historiske indrefilet 

– Per Nyhus sykler først og så kommer hele rekka etterpå. Alle med hjelm, påpeker leder av historielaget, Aage Irgens Høeg som lover rolig tempo og minst mulig oppoverbakker.

– Vi starter i Bøkeskogen og ved hundeskolen der Per forteller om Fresjeborgen og de historiske funnene som er gjort der. Deretter må vi sykle/gå til Sparbutikken på Langestrand før vi ruller på kryss og tvers ned bydelen og ender opp ved Farris Bad, sier Høeg.

Deretter blir det bryggesleng via Bølgen til Colin Archer huset, sykling forbi Felleskjøpet til Revstien, tilbake gjennom Vestre Halsen til Alfred Andersen før hele følget ender opp i He rregårdsbakken. 

Les også: Bystien gjenoppstår 

– Her får vi en innføring i de kongelige inskripsjonene på fjellet og kanskje noen tanker om hvordan vi kan få dagens konge til å signere en hilsen, sier Høeg som vet at ved tidligere byvandringer har det vært bortimot 200 frammøtte.

– Dette har blitt en årlig tradisjon, og selv om vi denne gangen velger sykkelen håper vi like mange kommer denne gangen. Det vil gå i svært rolig tempo, lover Høeg.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags