Kranglet om hvor mye han skulle betale etter dopkjøp – knuste en vase i hodet på pusheren

Dømt: 23-åringen har vært kriminelt aktiv i fjor og i år, men i mars havnet han i varetekt etter nok en hendelse. Nå er han dømt.

Dømt: 23-åringen har vært kriminelt aktiv i fjor og i år, men i mars havnet han i varetekt etter nok en hendelse. Nå er han dømt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

De begynte å krangle om hvor mye han skulle legge på bordet for narkotikaen han kjøpte. Det endte med at han tok en glassvase og slo i hodet på pusheren. Deretter rømte voldsmannen.

DEL

Det hele utspant seg på adressen til pusheren i april i fjor da en Larvik-mann (23) kom dit for å kjøpe narkotika.

Da de ikke ble enige, endte han med å knocke ut den andre, som havnet på sykehus med flere sting i hodet som måtte sys.

Det var ikke det eneste 23-åringen måtte svare for da han møtte i Larvik tingrett mandag.

Hadde startpistol på Coop

I mars i år utløste han og en kamerat en væpnet aksjon fra politiets sideetter at 23-åringen viste fram en startpistol på Coop på Hovland.

Da hadde han stjålet et par bokser Red Bull, noe en kunde observerte og meddelte butikkledelsen. Da butikksjefen konfronterte de to kameratene, viste han butikksjefen hva han hadde i lommen, noe som virket skremmende.

De to ble kort tid etterpå arrestert på Hegdal industriområdeved Bisjord. Etter det har mannen sittet i varetektsfengsel.

Listen over forbrytelser han innrømte inneholdt ytterligere punkter, både kjøpt av narkotika og bedragerier.

Bedrageri på finn.no

I juli i fjor lurte han en mann til å betale seg 1.355 kroner for ei dykkerdrakt han annonserte på finn.no, men han solgte ikke denne og sendte derfor heller aldri noe til kjøperen.

Det samme skjedde med ei klokke i oktober. Han la ut ei klokke for salg på samme nettsted, men det hele var bare svindel, for han skulle ikke selge ekte vare. 23-åringen fikk 22.000 kroner i betaling for noe kjøperen ikke fikk.

Innbrudd

I mars i år gjorde han innbrudd i en garasje på Guriskogen ved Valby og stjal blant annet ei motorsag.

I juni i fjor tok han seg inn i en leilighet på Skreppestad ved å knuse ei rute. I retten forklarte han dette med at han hadde en uoverensstemmelse med en mann som bodde der.

23-åringen måtte også svare for øltyveri fra Rema på Skreppestad, tyveri fra Jula på Øya, samt fra et lokale på Håkestadveien i Tjølling.

Er ransmann

Mannen er tidligere straffedømt flere ganger, blant annet for ran og noen av de samme forbrytelsene som han nå ble dømt for igjen.

Han fikk åtte måneders fengsel, men fem av månedene ble gjort betinget. Dommen hadde imidlertid et vilkår og det var at mannen tok plass i en behandlingsinstitusjon for rus.

Ti skadde i voldsom trafikkulykke 

I dommen kommer det fram at de kriminelle handlingene hans ser ut til å være styrt av rus.

«Retten viser til at det kan synes som om rusmisbruk har vært en viktig faktor i forbindelse med de straffbare handlingene», står det i dommen.

Blodspor og fingeravtrykk

Det ble lagt fram en rekke bevis mot 23-åringen, blant annet bilder fra kameraovervåkinger i butikker, fingeravtrykk fra åsteder, blodspor som ga DNA-treff hos 23-åringen og SMS-ser i forbindelse med bedrageriene på finn.no.

Retten besluttet også å inndra en rekke gjenstander som ble funnet hos 23-åringen, blant annet startpistoler, narkotika, ammunisjon, en sekk med kniver og en skuddsikker vest, ei vekt og ei veske inneholdende narkotika.

23-åringen innrømmet de kriminelle handlingene og saken gikk som en tilståelsessak. Han må betale erstatning til Coop på Hovland og til en privatperson som han stjal fra.

Artikkeltags