Gå til sidens hovedinnhold

Siste sjans til å by på de flotte pepperkakehusene

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå kan du sikre deg ett av de fantasirike pepperkakehusene til Larvik By eller til Superspeed. De står utstilt nedenfor Det Kreative Hjørnet i Nansetgata.

– I år går inntekten vi får for salg av pepperkakehus til Frams gatelag. Gatelaget samarbeider med Frelsesarmeen og har tett kontakt med rusteamet i kommunen. Totalt har cirka 30 personer benyttet seg av lavterskeltilbudet som ble opprettet for rusmisbrukere, tidligere misbrukere og mennesker med sosiale utfordringer, forteller Wingaard.

Nå ønsker Larvik BY å bidra så gatelaget kan få egne reisedrakter som kan benyttes på bortekampene. Prosjektet ble startet opp i fjor og går ut på å selge pepperkakehus og gi pengene til et veldedig formål i Larvik. I fjor fikk Larvik By inn 45 000 kr som gikk til Redd Barna.

– Vi ønsker å støtte gode lokale prosjekter og gi til de som kanskje går litt under radaren. Det er litt av formålet. Å gi til de som ikke nødvendigvis får så mye hjelp ellers. Sånn konkret så håper vi at vi får inn nok penger til å øke reisebudsjettet deres litt og at vi kan lage reisedrakter, sier leder i Larvik By, Paal Espen Wingaard.

Budrunden slutter fredag

Med seg på laget, i år som i fjor, har Lavik By fått med seg Privatmegleren som tross alt har god erfaring med å selge hus. Deres oppgave er å selge husene.

– Budrunden startet på mandag avsluttes på fredag. Det var veldig mange som ga i fjor. Markedet ellers er litt roligere i desember, så det er fint med litt påfyll av pepperkakehus. Jeg tror nesten vi kommer til å selge flere pepperkakehus enn vanlige hus i desember, sier eiendomsmegler Henning Tallakstad i Privatmegleren.

I tillegg til å by på pepperkakehusene, kan de som rett og slett har lyst til å støtte laget, vippse penger til: Larvik Bys innsamlingsnummer (som du finner nedrest i saken).

– Så må jeg være så ærlig å si at jeg håper de som kjøper pepperkakehus kan tenke seg å gi huset videre til Julaften i Larvik, som inviterer til julefeiring på Farris Bad. I fjor gjorde pepperkakehusene stor lykke blant barna der, smiler Paal Espen Wingaard.

Egne hus fra Superspeed

I tillegg til pepperkakehusene som har kommet inn til Larvik By, har de ansatte på Superspeed hatt en intern pepperkakehus-konkurranse mens skipet har trafikkert Larvik-Hirtshals. De ansatte om bord har brukt velferdskassa til å kjøpe inn materiell til konkurransen, og nå er vinneren plukket ut. Ikke overraskende var det kjøkkenavdelingen som gikk av med seieren. Deres bidrag var en flott hytte i vakre omgivelser.

– Vi juksa litt og kjøpte ferdige hus, men de forskjellige har pyntet husene så de gjenspeiler sin avdeling. Vi har hatt det veldig gøy mens vi holdt på, sier en av initiativtakerne, Maibel Dinardi som sammen med André Nilsen dro i gang konkurransen.

Hun forteller at det har foregått en godlynt spionasje om bord, lagene imellom.

– Vi har lyst til å auksjonere bort våre pepperkakehus til Kreftforeningen, forteller Maibel.

– Det kan skape litt forvirring, men Larvik Bys pepperkakehus auksjoneres bort til inntekt for Frams gatelag. Og så går pengene til Superspeeds pepperkakehus til Kreftsaken, smiler Paal Espen Wingaard.

■ Hvis du vil støtte Frams gatelag kan du ta kontakt med Privatmegleren eller bruke Larvik Bys vipps-konto, som er: 79432

■ Hvis du vil by på Superspeeds pepperkakehus til inntekt for Kreftforeningen, kan du gå inn på Larvik Bys Facebook-side, by på hvert enkelt hus.Kommentarer til denne saken